Bursalı imam, Türkiye’de sahur, Amerika’da iftar heyecanına ortak oldu

Amerika yaşayan Müslümanlara, Bursa Muradiye Camii İmam Hatibi Lütfi Taşçı canlı yayınla Kur’an ziyafeti verdi ve sohbette bulundu.

Bursalı imam, Türkiye’de sahur, Amerika’da iftar heyecanına ortak oldu

Amerika yaşayan Müslümanlara, Bursa Muradiye Camii İmam Hatibi Lütfi Taşçı canlı yayınla Kur’an ziyafeti ve sohbette bulundu. Amerika’daki iftar saatinin, zaman farkı nedeniyle Türkiye’de sahur vaktine denk gelmesi programa ayrı bir anlam kattı. Sunuculuğunu Nurullah Çelebi’nin yaptığı Amerika’da iftar sevinci adıyla geleneksel hale gelen ve Amerika Diyanet Merkezi Camii tarafından organize edilen program bölgede Müslümanlar tarafından ilgiyle izleniyor.

Bursa Muradiye Camii İmam Hatibi Lütfi Taşçı, programa davetleri nedeniyle Amerika Diyanet Merkezi Camii yöneticilerine ve program yapımcısı Nurullah Çelebi’ye teşekkür etti. Kur’an-ı Kerim okuyarak, kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Taşçı, Bursa Muradiye Camii ve Külliyesini de tanıttı. Taşçı, programa katılanları Türkiye’ye ve Muradiye Camii’ne davet etti.

Program sunucusu ve İmam Hatip Nurullah Çelebi ise, Pandemi’nin seyrinin ABD’deki aşılamanın da etkisiyle bu yıl geçen yıla oranla daha güzel bir Ramazan geçirdiklerini ifade ederek, “Bu yıl camilerimizde 8 rekât da olsa teravih namazı eda ediliyor. Burada yaşayan Müslümanların geleneksel hale getirdiği iftar yemekleri, Ramazan’da kaynaşmaya vesile oluyor. Amerika Diyanet Merkezi Camii olarak, bu sevinci sosyal medya hesaplarımızdan canlı yayınlayarak Müslüman kardeşlerimiz ile paylaşıyoruz. Programa Türkiye’den alanında uzman kıymetli hocalarımızı davet edip binlerce eve konuk ediyoruz. Programımızın saati Türkiye’de sahur vaktine, Amerika’da iftar vaktine denk gelmesi ise ayrı bir anlam taşıyor. Yapılan dualara her iki kıymetli vakitte Müslümanlar amin demiş oluyor.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.