Evde Beslenen Hayvanlar için 7 Bakım Önerisi

Evcil hayvan bakmak istiyorsanız bakımından beslenmesine kadar her durum hakkında en az temel düzeyde bilginiz olması gerekir.

Evde Beslenen Hayvanlar için 7 Bakım Önerisi

Evcil hayvan bakmak istiyorsanız bakımından beslenmesine kadar her durum hakkında en az temel düzeyde bilginiz olması gerekir. Bu sevimli dostların yaşamları tamamen size ait olduğundan işe ilk olarak evde beslenebilecek hayvanlar ile ilgili araştırma yaparak başlayabilirsiniz. Bunlar arasında kedi, köpek ve kuş akla ilk gelen hayvan türlerinden olup alternatif olarak balık, hamster, kaplumbağa, tavşan, Gine domuzu, yılan, kertenkele, yaban kedisi gibi çok çeşitli hayvanlar vardır.

Evcil hayvanlarınızı sağlık risklerine karşı güvence altına almanız ve tüm bakımlarını eksiksiz olarak yapmanız için doğrudan dijital özel sağlık sigortası yaptırabilirsiniz. Sigorta kapsamında sunulan asistan hizmetleri hem sizin hem de hayvan dostlarınızın yararına olacak şekilde planlanır. Pet ve veteriner hizmetleri kısmında kuaför, danışma hattı gibi ayrıcalıklardan ücretsiz ya da indirimli olarak yararlanabilirsiniz. Üstelik bunun için sigorta acentesine gitmenize de gerek yoktur. Dilediğiniz yerde ve zamanda sigortanızı hemen başlatıp cazip fırsatlardan yararlanmaya başlayabilirsiniz. Buna ek olarak dikkat edeceğiniz bakım önerileri ile evcil hayvanınızın daha uzun ömürlü ve sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.

En çok uygulanan öneriler ise şunlardır:

1.png

1. Düzenli Veteriner Kontrolü

Evcil dostların bakıma ihtiyacı olduğunu unutmamalı ve düzenli veteriner kontrolünü ihmal etmemelisiniz. Hem rutin kontroller hem de herhangi bir rahatsızlık halinde hemen veterinere danışabilirsiniz. Bunun için ödemeniz gereken masraflar ise dijital özel sağlık sigortası kapsamında olacaktır.

2. Aşıları İhmal Etmeyin

Düzenli bakım ve kontroller hayvanınızın korkusunun azalmasını destekler. Günlük yaşamda hayvan sağlığını tehdit eden pek çok virüs olduğundan bunlara karşı korunmak için aşılarını tam yaptırmalısınız. Böylece evcil hayvanınız daha dirençli hale gelecektir.

3. Temizliğe Önem Verin

Sağlıklı bir yaşam için temizlik olmazsa olmazlar arasındadır. Bu amaçla hayvanların mama kaplarını ve yaşam alanlarını belirli periyotlarla temizlemelisiniz. Böylece sevimli dostunuz rahatlayacak ve konforu artacaktır.

2.png​​​​

4. Tüyleri ile Özel Olarak İlgilenin

Mevsim geçişlerinde sıklıkla yaşanan tüy dökme sorunu hayvan türlerine göre değişecektir. Bunun sebebinden emin olmak için veterinere danışabilirsiniz.

5. Mama Seçimine Dikkat Edin

Mama tercihlerinde evcil hayvanın ihtiyacı olacak vitamin ve mineralleri içeren mamaları seçebilirsiniz. Mama içeriklerini inceleyerek ve bu konuda araştırma yaparak doğru kararı verebilirsiniz.

6. Çevre Dostu Ürünler Kullanın

Evcil hayvan bakımı nedeniyle çevrede meydana gelebilecek olumsuzlukları en aza indirmek için her zaman çevre dostu ürünler tercih edin. Evde beslenebilecek hayvanlar için özel olan kedi kumu, şampuan ve benzer malzemeleri doğal ürünlerden seçebilirsiniz.

7. Onunla İlgilenin

Basit bir iş gibi görünse de evcil hayvan bakmak bazı sorumlulukları beraberinde getirir. Belirli rutinler planlayarak hayvanınızla oyun oynayabilir, hoş vakit geçirebilirsiniz. Evcil dostunuz için pet ve veteriner hizmetlerini minimum tutarlarla halletmek için de Demir Sağlık dijital özel sağlık sigortasını tercih edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.