Kaymakam, makamında kedi, bahçesinde köpek besliyor

Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Adana’da Seyhan Nehri civarında bulunan ve ölmek üzere olan sokak köpeğini ve yanında getirilen bir kediyi sahiplendi. Kaymakamlık makamında kediye ve bahçede de köpeğe yer hazırlayan Emiroğlu, hayvanların bakımını üstlendi.

Kaymakam, makamında kedi, bahçesinde köpek besliyor

Seramik sanatçısı Nermin Elmalı, Adana Seyhan Nehri civarında ölmek üzere olan sahipsiz bir köpek buldu. Köpeği yanına alan Elmalı, hayvanseverliğiyle bilinen Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu’na getirdi.

Kaymakam Emiroğlu, köpek ile birlikte getirilen yavru kediyi de görünce onu da sahiplendi.

Daha önce görev yaptığı Kocaeli’den gelirken getirdiği iki kediyi evinde besleyen Kaymakam Emiroğlu, ‘Hera’ ismi konulan sahipsiz köpeğe Hükümet Konağı binasının bahçesinde kulübe yaptırdı. ‘Risus’ ismi verilen 3 aylık kediyi ise makamında beslemeye başladı.

Hayvanları herkesin sevmesi gerektiğinin belirten Kaymakam Emiroğlu, “Hayvan dostu birisiyim. Bunun yöneticilikle bir ilgisi yok. İnsan olmanın gereğidir. Yaratılan her şeyi yaratandan ötürü sevmek gerek. Yıllarca kedimiz ve köpeğimiz oldu. Pek çok il ve ilçelerden hayvan sever dostumuz oldu. Bizim burada vermek istediğimiz mesaj şu. İnsan öncelikle kendisini sevmeli. Kendisini seven bütün canlıları, hayvanları, kedileri, köpekleri ve kuşları sever. Ve doğaya yaratıldığı için ve yaratana olan sevgisinden dolayı sevgi ile muhabbetle bakar. Bizler de böyle bakmalıyız. Kedi ve köpeğimiz bizim buradaki çalışmalarımıza neşe katıyor. Vatandaş gelip küçük köpeğimizi ve kediyi gördüğünde mutlu oluyor. Vatandaşlarımız mutlu, memurlarımız daha rahat hareket ediyorlar.” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.