Konya’da kadınlar Emine Bulut ve Tuba Erkol için yürüdü

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Konya Kadın Meclisi tarafından düzenlenen programda Kırıkkale’de Emine Bulut ve Konya’da Tuba Erkol’un eşleri tarafından öldürülmesi ve kadına yönelik şiddet olayları protesto edildi.  


Konya’da kadınlar Emine Bulut ve Tuba Erkol için yürüdü

Konya’da Zafer Meydanı’nda toplanan kadınlar, ellerinde ‘Ölmek istemiyoruz’, ‘Kadın cinayetlerine durduracağız’ yazılı pankartlarla, ‘Anne lütfen ölme’, ‘Asla yalnız yürümeyeceksin’ şeklinde slogan attı.

Eyleme katılan geçtiğimiz günlerde Konya’da kocası tarafından 20 yerinden bıçaklanarak öldürülen Tuba Erkol’un annesinin "Tubam Tubam" diye ağlaması yürekleri burktu.

Programı düzenleyen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Konya Kadın Meclisi adına açıklama yapan Avukat Akerke Abdykalykova Onat, "Kadınlara reva görülen şiddet en ağır, en vahşi biçimiyle maalesef bir kez daha karşımızda. Bu ülkede kadınlar yaşamak istiyor. Emine’nin ’ölmek istemiyorum’ sözlerini hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu ülkede kadınlar yaşamak istiyor, en temel insan hakkı olan yaşamak" dedi. 

Şiddet gören aile yakınlarına seslenen Tuba’nın ağabeyi Derviş Ceran, "Eğer bir kadın eziliyorsa abilerine, babalarına, akrabalarına sesleniyorum; kesinlikle sahip çıksınlar. Biz sahip çıkamadık, kardeşimizi korkunç bir şekilde kaybettik. İnşallah bir daha Tuba’lar, Emine’ler ölmez" şeklinde konuştu. 

Program Gedavet Parkı’na kadar yürüyüşün ardından son buldu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.