Kripto Yatırımcılarının Bilmesi Gerektiği Güvenilir Kripto Para Borsalar

Kripto borsaları ticaret için altyapı sağlar, alıcılar ve satıcılar arasında aracı görevi görür ve fonların güvenliğinden sorumludur. Bu nedenle, kripto para birimi ticareti için bir platform seçimine yetkin bir şekilde yaklaşmanız gerekir.

Kripto Yatırımcılarının Bilmesi Gerektiği Güvenilir Kripto Para Borsalar

Kripto borsaları ticaret için altyapı sağlar, alıcılar ve satıcılar arasında aracı görevi görür ve fonların güvenliğinden sorumludur. Bu nedenle, kripto para birimi ticareti için bir platform seçimine yetkin bir şekilde yaklaşmanız gerekir.

Kripto para borsası, tacirlerin çevrimiçi olarak kripto para birimleri, kripto türevleri ve diğer dijital varlıkların yanı sıra fiat (ruble, dolar, euro, Grivnası, tenge vb.) alıp sattığı bir ticaret platformudur.

Aşağıda sunulan kripto borsalarının derecelendirmesi, ekibimiz tarafından CoinGecko veri toplayıcısından alınan verilere, çeşitli araştırma ajanslarından alınan güvenilirlik puanlarına, profesyonel yatırımcılar ve sitemizin kullanıcılarına yönelik anketlere dayalı olarak derlenmiştir. Yazımızın tamamını okuduktan sonra kendinizin de yapacağı analizlere göre en güvenilir kripto para borsası seçimini rahatlıkla yapabileceksiniz.

1. Binance

Binance, şimdiye kadar kripto para ticareti yapan veya en iyi kripto borsasının ne olduğunu merak eden herkes için çok tanıdık bir isimdir. Sektördeki baskın borsalardan biridirve bunun için birkaç iyi neden vardır.

Yeni başlayanlar için, Binance oldukça yüksek işlem hacimlerine sahiptir. Kripto ticaretine gelince eğer bir acemi iseniz, bu noktanın gerçekte ne kadar önemli olduğunu fark etmeyebilirsiniz!

Binance ayrıca 2FA (iki faktörlü kimlik doğrulama) kullanıyor. Bu, borsanın güvenlik konusunda gerçekten ciddi olduğu anlamına gelir (her ne kadar bir süre önce güvenlik açısından bazı sorunları olsa da).

Son olarak, Binance'i en iyi kripto borsalarından biri yapan şey, uyguladığı ücretlerdir. Hangi kripto para biriminde ve ne kadar ticaret yaparsanız yapın, %0,1'e varan komisyon ödersiniz.

2. WhiteBIT

Şimdiye kadar en iyi kripto para borsası ile ilgilendiyseniz, hiç şüphesiz, WhiteBIT oldukça sık radarınıza takılmıştır.

Bunun bir nedeni var; kripto para birimi ne olursa olsun WhiteBIT genellikle kripto satın almak için en iyi yer olarak görülüyor. Peki WhiteBIT'i bu kadar özel yapan ne? Bu, harika bir kripto borsasının neredeyse her temel yönü için geçerlidir.

WhiteBIT'in kullanımı çok basittir ve bu sayede her seviyede yatırımcı kripto para borsası canlı işlemlerini kolaylıkla yapabilmektedir.. Kayıt ve doğrulama işlemi hızlıdır ve kimliğinizi doğrulamanız gerekse de uzun sürmez. Borsa, her şeyi çok basit ve daha da önemlisi minimum düzeyde kolat tutar ayrıca ekranınızı birçok farklı özellik ve grafikle doldurmaz.

WhiteBIT'in en iyi kripto para borsası olmasının bir diğer nedeni de platformun çok güvenli olmasıdır. Borsaya hacker saldırısı düzenlemek başarısız olacaktır çünkü borsa, Web Uygulama Güvenlik Duvarı (WAF) kullanmaktadır ve bu da olası saldırıları önceden tespit eder ve engeller. Ayrıca yatırımcı fonların çok büyük bir kısmını soğuk cüzdanlarda saklar.

Ücretler açısından, WhiteBIT en iyi kripto para borsalarından bir diğeridir. Platformdaki ücretler Binance’de ki gibi spot ticarette %0.1’dir. Eğer kriptoya yeni başlayan bir yatırımcıysanız ve kripto nereden alınır bilmiyorsanız, WhiteBIT size alışma döneminde çok yardımcı olacaktır.

3. Bybit

Bybit, 2018 yılında bir kripto türev borsası olarak kuruldu. Bybit'te spot ticaret nispeten yakın zamanda ortaya çıktı, ancak site bu yönü geliştiriyor ve yeni ticaret çiftleri ekliyor. İyi düşünülmüş bir platform arayüzü, uygun bir ticaret platformu, güvenlik, araç seçimi, düşük komisyonlar, kullanıcılar için promosyonlar - tüm bunlar, Bybit'e derecelendirmemizde kendinden emin bir yer almasına imkan sağlar. Bilinen çin kripto para borsası olarak hizmet veren borsaların aksine Bybit daha önemli bir borsa olarak karşımıza çıkar.

4. KuCoin

KuCoin, kripto para birimi endüstrisinde çok iyi bilinen bir isimdir ve en güvenli kripto para borsası olarak bilinen platformlardan biridir. Bu borsa, listedeki diğerleri gibi, kullanıcılara kripto ticaretinin işlevselliğine ek olarak çeşitli ürün ve hizmetler sunar.

Her şeyden önce KuCoin, müşterilerin çok çeşitli farklı kripto para birimleri ticareti yapmasına olanak tanır. Hem piyasadaki en umut verici kripto para birimlerini hem de daha niş altcoinleri içerir. Bu durum portföyünü uzun vadede çeşitlendirmek isteyen herkese iyi geliyor!

KuCoin ayrıca pasif gelir işlevine, gelişmiş ticaret araçlarına sahiptir ve itibari para cinsinden ödeme kabul eder. Sonuç olarak, borsa etrafında sağlam bir topluluğa sahip olan KuCoin, kesinlikle sektördeki en iyilerden biri olarak değerlendirilmeye değer!

5. Kraken

İster en iyi kripto para borsasını, ister kripto para satın almak için en iyi yeri arıyor olun, er ya da geç Kraken hakkında bilgi edineceksiniz.

Kripto ticaretine yeni başlayanlar için, söz konusu kripto para borsası, kullanıcılara ticaret, alım satım açısından aralarından seçim yapabilecekleri 150'den fazla farklı kripto para birimi sunuyor. Aralarından seçim yapabileceğiniz 150'den fazla kripto para ile Kraken gerçekten iyi bir seçim sunuyor! Ek olarak, borsanın kendisinde fiat fonları için kripto para birimleri satın alabilirsiniz - bu, işleri çok daha kolaylaştırır!

Kraken'in ayrıca sezgisel ve kullanımı kolay harika bir mobil uygulaması var ve kullanıcılar, önde gelen kripto borsaları söz konusu olduğunda bunun müşteri desteğiyle övündüğünü belirtiyor.

Sonuç olarak, en iyi kripto para borsasını bulmak kolay bir iş değil ve seçim yaparken mutlaka kripto para borsası ekşi sözlük veya diğer platformlara bakarak kullanıcı deneyim ve yorumlarını okuyunuz.. En iyi kripto borsalarının kapsamlı bir listesiyle bile, istek ve ihtiyaçlarınıza en uygun olanı seçmek zor olabilir. Ancak her zaman güvenlik ve ücretler gibi konulara odaklanmaya çalışın. Kripto para borsası güvenliyse ve düşük ücretlere sahipse, diğer tüm faktörler en azından bir dereceye kadar güvenli bir şekilde göz ardı edilebilir.

Kripto paraların bu yönü ve çeşitliliği muhtemelen birçok insan için önemli olacaktır. Ne olursa olsun, asla daha önce kimsenin adını bile duymadığı kripto para borsalarını kullanmayın. Yoksa paralarınız tehlikede olur!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.