Muğla'da Tatil Yapacaklara 5 Öneri

Türkiye’nin popüler tatil durağı Muğla, denizle yeşilin iç içe geçtiği büyülü bir dünya. Her bir ilçesi harika bir tatil sunan Muğla’da yapılacak şeylerin sayısı oldukça fazla.

Muğla'da Tatil Yapacaklara 5 Öneri

Türkiye’nin popüler tatil durağı Muğla, denizle yeşilin iç içe geçtiği büyülü bir dünya. Her bir ilçesi harika bir tatil sunan Muğla’da yapılacak şeylerin sayısı oldukça fazla. Bodrum’un hareketli caddeleri, Fethiye’nin birçok aktiviteye kapı aralayan ortamı, Köyceğiz’in huzur dolu doğası Muğla’da sizi bekleyenlerden. Peki Muğla tatilinde mutlaka yapılması gerekenler neler? Her yıl milyonlarca turisti çeken, Türkiye’nin en güzel şehirlerinden Ege’nin incisi Muğla’da tatil yapacaklara öneriler hazırladık.

Bodrum’da Tekne Turu

Muğla’nın en büyük ilçesi Bodrum, yaz döneminde küçük İstanbul olarak adlandırılan bir yer. Eşsiz doğal güzellikler barındıran Muğla’nın bu ilçesinde, yaz aylarında çeşitli halk plajlarında ve beach işletmelerinde mavinin tadını çıkarmak harika. Peki kimsenin görmediği bakir koyların tadını çıkarmak için ne yapmalı? Bodrum’un eşsiz koylarını görebileceğiniz günlük tekne turları bunun için ideal. Bodrum merkezde acenteler üzerinden rezervasyon yapabileceğiniz tekne turları, sabah 9 ile akşam 5-6 arasında birbirinden güzel koyları geziyor, bu esnada ise Ege mutfağının en güzel örneklerini yemek ikramında bulabilirsiniz.

Köyceğiz Yuvarlakçay’da Serinleyin

Köyceğiz, Muğla’nın en sevilen ilçelerinden biri. Sakin ve mütevazi yapısı ile öne çıkan bölge, güzel denizi ve yemyeşil doğası, lezzetli organik besinleri ile biliniyor. Köyceğiz’in en ünlü yeri ise Yuvarlakçay bölgesi diyebiliriz. Köyceğiz’in içinden geçen serin suya sahip ırmakların yer aldığı Yuvarlakçay’da birçok işletme yer alıyor ve bu soğuk suyun üzerinde otururken gözlemenizi yiyebilir, dilerseniz salıncakta sallanarak poz verebilirsiniz. Sıcak Muğla günlerinde kaliteli bir ferahlık arıyorsanız yolunuzu Yuvarlakçay’a düşürmelisiniz.

Tatil Villalarının Keyfine Varın

Muğla ilçelerinin tamamında kiralık villada kalmak çok popüler. En iyi villa kiralama sitesi üzerinden güvenilir villa kiralama modeli ile rezerve edebileceğiniz birbirinden güzel villalar, sizi bekliyor. Tatil için ucuz kiralık villada kalmak isteyenlere hitap eden günlük havuzlu villalar, otel konforunda tatile sizi davet ediyor. Bodrum’da haftalık yazlık villalar denize sıfır konsept sunarken, jakuzili, lüks ve bahçeli tatil villaları huzurlu bir tatile sizi davet ediyor.

Balayı villaları doğa içinde ve romantik bir tatil için tercih edilirken, çocuk havuzlu villalar da geniş aileler için ön planda. Muhafazakar korunaklı villalar, evcil hayvan kabul eden villalar gibi her beklentiye uygun tatil villaları Muğla ilçelerinde sizi harika bir deneyime bekliyor. Muğla kiralık villa için ise Türkiye’deki güvenilir web sitelerini tercih etmelisiniz.

Fethiye’de Yamaç Paraşütü Yapın

Muğla’nın en güzel köşelerinden Fethiye, yapılacak onlarca aktivitenin yer aldığı bir yer. Fethiye tatilinizde, Ölüdeniz’in harika turkuaz suyunun tadını çıkarmanın ya da Çalış Plajı’nda yüzmenin ötesinde bir farklılık yapmak istiyorsanız, profesyonel paraşüt pilotları ile birlikte 2000 metre rakımlı Babadağ zirvesinden paraşütle atlayabilirsiniz. Yaklaşık 45 dakika süren iniş boyunca, Ölüdeniz’in harika manzarasının tanığı olabilirsiniz. Üstelik uçuş esnasında pilotlar selfie kamerası ile bu deneyiminizi fotoğraflıyor ve videosunu çekiyor.

Marmaris’te Selimiye Plajı’nın Tadını Çıkarın

Marmaris, Muğla’nın popüler ilçelerinden biri ve masmavi deniziyle ünlü. Bölgede denize girmek için birçok yer var, şehir merkezindeki halk plajı bunların içinde yer alıyor. Ancak en iyi deniz nerede derseniz Marmaris’e gelen birçok turistin tercihi Selimiye Plajı oluyor. Selimiye Plajı özellikle yaz aylarında rengarenk bir ortama sahip. Eşsiz gün batımına tanık olabileceğiniz bölgede denize girebilir, ferahlamak için plajın yanındaki kafelerde bir şeyler içebilirsiniz.

Kaynak: İz Gazete Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.