Fatma Tunçer Öncü

Fatma Tunçer Öncü

Pepsi'ye adını yazdıran Konyalı: Ekrem Coşkun

Pepsi'ye adını yazdıran Konyalı: Ekrem Coşkun

Ekrem Coşkun İstanbul’da bir firma kurmuş olsaydı ve bütün bu çalışmaları orada yapsaydı muhtemelen ulusal gazete ve televizyonlar böyle bir başlıkla haber yapacaklardı. Çünkü Ekrem Coşkun bugüne kadar uluslararası fastfood zincirlerinin bile başaramadığı bir şey yaptı.

Kendi zincir restoranlarında kullanılan Pepsi ambalajlarının üzerine logosunu bastırdı. Şimdi ne var bunda diyenleriniz olacaktır. Valla kusura bakmayın çok şey var. Bir kere kendi markasına gösterdiği özen var. Uluslar arası firmaların yapamadığı bir şeyi başarmak var. Bir konuyu kafaya takıp dünya markası haline gelmiş bir firmayla bağlantı kurup istediğini almak var. Hani şu bizim makus talihimizi belirleyen “ bizden bir şey olmaz “ önyargısını kırmak var. İşi için heyecan duymak, yaşadığı kente ilham kaynağı olmak var.

ekrem-coskun-etlekmek-1.jpg

Geçen hafta Haber Dairesi Yönetim Kurulu olarak Ekrem Coşkun’u ziyaret ettik. Konya stadyumunda açtığı Etlekmekçiye :) İlk açıldığında bana oldukça tuhaf gelen stadyum ve etlekmek konsepti yeni bir ekol oluşturacak gibi görünüyor. Yakında bütün şehirlerin stadyumlarında o şehrin gastronomi markalarının bir yeri olursa hiç şaşırmayın hatta Konyalılar olarak gurur duyun derim; çünkü bu bir Konyalının literatüre kazandırdığı bir değer olacak.

ekrem-coskun-doner.jpg

Ekrem Bey nerdeyse gününün tamamını stadyumdaki etlekmekçide geçiriyor. Peki Türkiye’de 300’e yakın şubesi olan bir franchise devini bir stadyumdaki etlekmekçiye bağlayan ne derseniz ben "aşk" derim. Ekrem Coşkun’un şehrine ve dolayısıyla o şehrin takımına duyduğu aşk. Bir saati bulmayan sohbetimizde Konya ve Konyaspor ile ilgili hayallerini, projelerini dinledik. Heyecanı görülmeye değerdi.

Mesela Konya’nın uzak ilçelerinden gelen, hayatı boyunca stadyum görmemiş çocukları misafir edişlerini anlatırken o çocuklar kadar heyecanlıydı. Şimdi çocukların Konyaspor stadyumunda duydukları heyecanın ne önemi var diyebilirsiniz? Tahmin edemeyeceğiniz kadar önemli çünkü dünya günden güne global bir köy haline geliyor ve çocuklarımızın köklerini sağlam tutmak için elimizdeki her veriyi kullanmamız gerekiyor. Yaşadığımız şehirdeki memleket bilinci, yaşadığımız ülkedeki vatan bilinci böyle küçük taşlarla örülüyor.

Ekrem Çoşkun’un çocuklar ve gençler için öyle derin ve nitelikli projeleri var ki eğer hayata geçirilirse Konya’da sporun ahlak ve bilimle birleştiği bambaşka bir habitat yeşerecek.

Dilerim düşündüğü bütün çalışmalar istediğinden de hızlı ilerler. Ve dilerim hepimize ilham kaynağı olan bu şehre ve şehrin değerlerine olan sevgisi yine Konya’nın ve Türkiye’nin kazanımı olur. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Fatma Tunçer Öncü Arşivi