Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

Heyecansız sezonun nefes kesen yarışı!

Heyecansız sezonun nefes kesen yarışı!

Son yılların en heyecansız sezonu oynanıyor.

Sezonun bitimine haftalar kala şampiyon olacak takım da belli oldu, küme düşecek takımlar da…

Belli olmayan tek bir durum var. Lig ikincisi kim olacak? Konyaspor mu? Fenerbahçe mi?

Matematiksel olarak da son bir hafta bekleniyor. Lider Trabzonspor 1 puan alması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek. Malatya ve Göztepe’den sonra kümeden düşecek olan diğer iki takım da az çok belli. Altay ve Rize…

İzmir 5 sezonun ardından yeniden Süper Lig’de takımsız kalacak. Keza Malatya da 5.sezonun sonunda yeniden 1.Lig’in yolunu tutacak. Rizespor ise son defa çıktığı Süper Lig’den, dört sezonun sonunda düşmüş olacak.  Altay’ın Süper Lig’deki son serüveni ise sadece bir sezon sürdü.

Gelelim lig ikincisinin kim olacağına.

Fenerbahçe kendinden beklenmeyecek şekilde atağa geçti. Cuma günü ligin zayıf takımlarından Rize’ye 6 gol atma başarısı gösterdi. Başkan Ali Koç’un İsmail Kartal’ın bu başarısına rağmen Avrupa’da yeni hoca arayışında olmasına bir anlam veremiyorum. Bu arayışlar Fenerbahçe’nin motivasyonunu bozsun inşallah. Bozsun ki, Konyaspor’un önü açılsın.

Konyaspor nice tartışmalı hakem kararlarının yaşandığı son sezonun bütün olumsuzluklarına rağmen muhteşem bir performans sergiledi.  Türkiye’de herkes şampiyon Trabzonspor’dan fazla Konyaspor’u alkışlıyor. Bence de alkışı hak ettiler. Onlarca milyon dolar harcayan büyük takımlara(?) rağmen mütevazı bir bütçe ile başarıyı yakalamaları takdire şayan…

Telaş etmemek lazım. Paniğe de gerek yok. Evet, Fenerbahçe sıralamada 1 puan farkla bizim önümüzde. Ama daha bitime 4 hafta var. Bu 4 haftada neler olur neler? Biz oyunumuzu oynayalım, gerisini yüce takdire bırakalım.

Konyaspor’un kuruluşunun 100.yılında Avrupa Şampiyonlar Liginde oynaması elbette çok önemli. Bu bizim tarihimizin en büyük başarısı olacak.  Ben öyle ümit ediyor ve öyle inanıyorum ki, ikinci olacağız ve şehrimizi Avrupa’nın en güçlü liginde temsil edeceğiz.

Olsak da olmasak da bu takımı alkışlayacağız. İkinci olursak Şampiyonlar Liginde, olmazsak Avrupa liginde oynayacağız. Onu da başarı göreceğiz.

Nefesleri tuttuk bir sonraki haftayı bekliyoruz. Şampiyonun, küme düşenlerin ve Avrupa’da oynayacakların neredeyse belli olduğu bir haftadan geçiyoruz. Belli olmayan tek pozisyon var. Lig ikinciliği. Türkiye’de son 4 haftada heyecan oluşturacak yarış, Konyaspor-Fenerbahçe yarışı. Bence bu dört hafta Fenerbahçe’den fazla Konyaspor konuşulacak. Siz ne dersiniz?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi