Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

Konyaspor dört köşe!

Konyaspor dört köşe!

Nihayet ilk galibiyetimizi alabildik.

Avrupa maçlarının ardından ‘çöküşe mi geçtik’ endişesine kapılmıştık. Taraftar yüksek sesle dillendirmese de bir miktar tedirgindi. İstanbulspor maçında alınabilecek kötü bir sonuç, düzeltilmesi zor bir tablo oluşturabilirdi. Şükür öyle olmadı.

4 golle alınan 3 puan nefes aldırdı.

Ancak şımarmaya da gerek yok. İstanbulspor güçlü bir takım değil. Haddizatında bizden önceki iki maçta sıfır çektiler. İzledik gördük. Süperlig kalitesinde olmadıkları kesin. Eğer ligde kalmak istiyorlarsa ya yeni transferler yapmalılar ya da oyunlarını geliştirmeliler…

4-0’lık maçta aslan payı kaleci İbrahim Sehic’de. Geçen yılkı performansından düşüş yok. Yine kritik kurtarışlarla takıma büyük güç verdi.

Bu yıl daha derli toplu takımlar görüyoruz. Ligi forse etmeleri beklenen takımlar bu yıl daha iyi. İlk maçlardaki oyunlarına bakılırsa çekişmeli bir sezon bizi bekliyor. Trabzonspor son maçında yenilse de geçen yılkı gücünden bir şey kaybetmemiş gibi duruyor. Başakşehir bu yıl da iddialı takımlar arasında yer alacak. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş geçen yıldan daha iyi… Konyaspor’un bu beşli grupla birlikte üst sıralar için yarışıp yarışmayacağına karar verebilmek için birkaç haftanın daha geçmesi gerekiyor.

Bu yıl kaybettiğimiz oyuncuların iyi oyuncular olduğunu herkes biliyor. Yeni transferlerin onların yerini tutup tutmayacağı belli değil.

4. haftaki maçımız Fenerbahçe ile ve Eskişehir’de oynayacağız. Fenerbahçe mevcut halıyla ligin lideri. Bu yıl sezona iyi bir başlangıç yaptılar. Oynadıkları maçlar bol gollü geçiyor. Rahat gol atabildikleri gibi rahat gol da yiyebiliyorlar. Ümraniye’den 3, Adana Demir’den 2 gol yediler. Defansta Kim Min Jae’den kaynaklı boşluğu doldurabilmiş değiller. Ancak forvet hatları güçlü. Dikkatli olmamız gerekiyor.

Fenerbahçe’ye karşı oynayacağımız oyun, eksiklerimizi görmemiz açısından önemli. Bir de saha faktörü var. Eskişehir iyi bir tercih ama yine de kendi sahamız gibi olmaz. Umarız bir an önce kedi sahamızda oynamaya başlarız. En rahat puanların ilk haftalarda toplanacağının bilincinde olmalıyız. Sonraki haftalar daha zorlu geçecek.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi