Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

Konyaspor düşüşte...

Konyaspor düşüşte...

Geçen hafta Ümraniyespor ile oynadığımız maçı değerlendirdiğim yazıda  galibiyeti hak etmediğimizi ifade etmiştim. Halbuki Galatasaray maçında yenildiğimizde aynı şeyi yazmamıştım. Çünkü o maçta iyi oynamıştık.

Galatasaray yenilgisi psikolojimizi bozmuş olmalı ki uzun bir aradan sonra kendi sahamızda oynadığımız maçta Ümraniye karşısında  havamızı bir türlü bulamadık. Antalya maçı için herkeste bir tedirginlik oluşmuştu zaten. Bugün oynanan maçta aynı tedirginliğin oyuncularda da oluştuğunu gördük. Tüm oyuncular anlamsız bir tutukluluk içinde oynadı. 

Bir miktar daha iyi olduğumuz birinci yarıda Soner ayağına gelen fırsatı yakalasaydı durum farklı olabilirdi. İkinci yarının başında Fernando’nun uzaktan düzgün bir vuruşla kalemize gönderdiği top filelerle buluşunca oyunun seyrinde beklenmedik bir değişiklik oldu. Sonraki dakikalarda daha iyi oynayan takım rakip takımdı. 

67.dakikada rövaşata ile Antalya kalesini yoklayan Muhammed Demir’in vuruşu gol olmasa da vuruş tekniğindeki ustalık nedeni ile gol atmış kadar bir heyecan oluşturdu. 

Bu dakikadan sonra bizim takımdan baskı beklerken baskı yedik. Ta ki son dakikalara kadar. Sehiç’in de  orta sahaya kadar gelerek arkadaşlarına destek verdiği bu dakikalarda olması gereken gibi oynadık. Bu oyunun semeresini ise uzatmanın son dakikasında gördük. Bu arada yediğimiz golde Sehiç’in hatasının olduğunun bilinmesi gerekiyor. Gol, topu kalesinden uzaklaştırmak isteyen Sehiç’in rakip takıma atmasından oluşan ataktan geldi. 

Maçı izlemeseydik 1-1’e razı olmazdık. Ama maçı izlediğimizden dolayı 1-1’e sevindik. Hatta gol son saniyelerde gelince galipmişiz gibi sevindik. 

Ama bilmemiz gerekiyor ki düşüşteyiz. Amaçsız, inançsız ve lakayt bir karşılaşma izledik. Biliyoruz ki Konya bu değil. 

Maçtan sonra konuşan İlhan Hoca’nın “oyundan memnun değilim’ demesi yorumumuzu desteklemesinin ötesinde bir anlam taşıyor. Bu oyun ile sonraki haftaları forse etmemiz mümkün değil. Daha fazla puan kaybetmeden bir şeyler yapmalıyız. 3 puanlı ligde birkaç hafta içinde çok şey değişebiliyor. Aman dikkat.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi