Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

Sehic’ten 2 puanlık hata!

Sehic’ten 2 puanlık hata!

İbrahim Sehic’in vatandaşı Haris Hajradinovic’e gol pası olan büyük hatası Konyaspor’a pahalıya mal oldu. Sehic gibi bir kaleciye karışmayan bir hataydı. Ancak oluyor böyle şeyler.  İbrahim Sehic bu hatasını ömür boyu unutmayacak. Futbol dünyası bu hatayı çok konuşacak. Sehic’in bu bir hafta boyunca rehabilite edilmesi gerekiyor. Bir an önce içinde bulunduğu psikolojiden kurtulması şart.

İlginçtir gol yediğimiz 50.dakikaya kadar üstün oynayan, gol pozisyonları üreten takım bizdik. Birinci yarıda üst direkte patlayan topumuz gol olsaydı bugün farklı şeyler konuşuyor olacaktık.  İlk yarıdaki oyunumuz dikkate alındığında farka bile gidebilirdik. Kasımpaşa elde ettiği beleş golden sonra daha iyi oynamaya başladı. Oyuncularımız Sehic’e yaptığı hatayı unutturma adına daha iyi oynamalıydılar. Ama tersi oldu. Sanki hatayı hep birlikte yaptılar gibi bir psikolojiye girdiler.

Kasımpaşa’nın oyunu dengelediği 50. dakikadan önce ve sonrasında  konuşulması gereken konulardan biri şüphesiz futbolcuların bencilliği. Maçın berabere devam ettiği veya yenik olunan durumlarda futbolcuların gollük pozisyonlarda bencillik yapması affedilemez.

Konyaspor 50. dakikada yenilen golden sonra girdiği şoktan ancak 80’inci dakikada çıkabildi. Oyun bu dakikadan sonra bizim lehimize döndü. Bunun semeresini 82’de gördük. Guilherme 82. dakikada çok şık bir gol attı. Kendimize geldik, umutlandık.

Sonraki dakikalarda galibiyete uzanmak için çok çaba sarf ettik ama başaramadık. Beraberlikten sonra  Kasımpaşa defansa çekildi.  86.dakikada yüreğimiz ağzımıza geldi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Hajradinovic’in müsait pozisyonda topu üstten auta göndermesi ile rahatladık.

Uzatmaların son dakikasında hiç istenmeyen hadiseler yaşandı.  Konyaspor’a yapılan bir faulden sonra saha karıştı. Oyuncular birbirine girerken taraftarlar da tribünlerden attıkları yabancı maddelerle olaya müdahale etmeye başladı. Sarı kartların havada uçuştuğu karşılama beraberlikle sonuçlandı.

Bugünkü maçta hiç kimse Konyaspor’un galibiyeti hak ettiğini söyleyemez. San haftalarda başlayan gerileme devam ediyor. Konyaspor artık ilk haftalardaki kadar iyi oynamıyor.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Halis Demir Özkara Arşivi