Ramazan Danış

Ramazan Danış

SON VAGONDA BEKLEYEN PARTİ / Arada Yazar

SON VAGONDA BEKLEYEN PARTİ / Arada Yazar

Kamuoyunun Kovid-19’la mücadelesinin yanında bir başka gündemi de TBMM Başkanlığına ulaştırılan HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını içeren dokunulmazlık fezlekeleri.

AK PARTİ, MHP ve BBP'li yöneticilerin tavırlarını açıkça EVET oyu kullanacakları ve teröristlere açık destek verenleri her ortamda hukukun önüne çıkaracaklarını açık açık beyan ettiklerini görmekteyiz ve sonuna kadar da yanlarında olduğumun bilinmesini isterim.

Buraya kadar CUMHUR İTTİFAKI hem ittifak ruhuna bağlılıklarını göstermekte hem de ülkenin bekası için bir araya nasıl gelinir düşüncesi  yerli ve milli olduklarını göstermeleri açısından önemli bir duruştur.

Bu duruş dünya siyaset arenasında bir gözdağıdır...

Birçok siyasetçi şunu iyi bilmektedir. Bu ülkenin seçime götürülmesi veya götürülmemesi kararında MHP tavrının belirleyici olduğudur.

Devlet Bahçeli beyin bu iştah kabartan erken seçim beklentilere karşı sürekli seçimler 2023 demesi beklentileri boşa çıkardı.

Ne yapalım diye düşünürken seçim isteyen çevrelerin karşısına bulunmaz bir fırsat çıktı.

Bu fırsat Millet İttifakının farklı bir yapılanmaya gitmesini sağlayacak daha doğrusu bahanesi olacak olay. O da HDP milletvekillerinin dokunulmazlığının yanı sıra gündeme gelen HDP kapatma davası ile ilgili süreç.

Şimdi başka bir denklem kuruluyor diye düşünüyorum.

Özellikle tabanından gelen HDP yakınlaşmasının verdiği rahatsızlıktan İP'nin buradan çıkış yolu bulduğunu düşünüyorum. Musavvat DERVİŞOĞLUNUN açıklaması ile gün yüzüne çıkan karşı cephe ya da diğer adı ile Millet İttifakının geleceği. (Bu arada Musavvat Bey Ankara da başka Diyarbakır'da başka konuşmaya başladı topu grup kararına attı) Şayet İyi Parti tabanından gelen sese kulak verir de dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde oy kullanır ise karşılıklı restleşmek meclise yeni bir ittifakın girmesi olarak karşımıza çıkacaktır.

Bu ittifakın adı da HALK İTTİFAKI vb. olacaktır.

CHP'nin ulusalcı kanadını toplamak için yola çıktığını söyleyen Muharrem İnce'nin kuracağı parti ile Milliyetçi tabanı olduğunu söyleyen ve tabanına

''Bakın biz teröristle arasına mesafe koyamayanların fezlekelerine EVET oyu verdik'' diyecek olan İyi Parti, Saadet, Deva ve Gelecek partisinin kuracağı ittifak. Diğer tarafta teröristlere terörist dememe de ısrar eden CHP ile HDP. Bu sefer CHP her evden bir oy türküsünü unutup barajı birlikte geçirin diye halkın karşısına çıkacak. Kısaca herkes kazanacak. Herkes kazanacak derken başta ilk hedef BAŞKANLIK SEÇİMLERİNİ 2. tura bıraktırma çabası sonra yerel seçimlerde ilçe ilçe kapalı kapılar ardında ittifaklar birbirleri adına terk edecekler seçim bölgelerini bakacaksınız bazı seçim bölgesinde Millet İttifakı bazı seçim bölgesinde Halk ittifakı hepsinin rakibi de her seçim bölgesinde Cumhur İttifakı olacak.

Eğer HDP kapatma davası ile kapanırsa asıl o zaman seyrederiz büyük oyunu. CHP adına hiç bir beklentisi kalmayan bir genel başkan yıllar önce Leyla Zanna ve arkadaşlarını meclise taşıyan Erdal İnönü'nün yolundan giderek HDP vekillerini kendi partisi listelerinden aday gösterip ittifakın da ötesine geçecektir.

Bir hikâye anlatılır! Annesi ve babası, her yıl oğullarını, yazın büyükannesinin yanına gönderirken trende ona eşlik edip bir sonraki gün aynı trenle eve dönerlerdi. Biraz büyüdüğünde çocuk anne ve babasına dedi ki:

-Artık büyüdüm, bu yıl büyükannemin yanına tek başıma gitmeyi denesem, ne dersiniz?

Kısa bir tartışmadan sonra anne ve babası bu konuda fikir birliğine vardılar. İstasyon platformunda ona el sallayıp uğurlarken ve vagonun penceresinden son tembihlerini yaparken çocuk aynı şeyleri tekrarlamaya devam etti.

-Evet, biliyorum, biliyorum, yüzlerce kez söylediniz!

Tren kalkmak üzereydi ki babası:

-Oğlum olur ya; kendini rahatsız ve yalnız hissedersen ya da korkarsan bu senin için! dedi ve oğlunun cebine bir şey koydu.

Ve çocuk artık tek başınaydı, etrafında yabancı insanlar birbirleriyle itişip kakışıyor, gülüyor, kompartımana girip çıkıyorlardı.

Kondüktör çocuğun biletine bakarken, yalnız yolculuk yaptığına dair bir yorum yaptı, birisi ona acır gibi baktı. Onu işaret edip fısıldayanlar oldu. Çocuk birden, kendini çok huzursuz hissetti ve rahatsızlığı her bakışla daha da arttı.

Başını önüne eğdi, koltuğun köşesinde adeta büzüştü ve gözyaşları yanaklarından süzülmeye başladı. İşte o anda babasının cebine bir şey koyduğunu hatırladı. Titreyen elleriyle, el yordamıyla o küçük kâğıt parçasını buldu ve açtı. Kâğıtta şunlar yazılıydı:

-Oğlum, biz son vagondayız.

CHP birileri trende kalsın ben son vagondayım demek için bekleme de.

CUMHUR İTTİFAKI: AK PARTİ, MHP, BBP. MİLLET İTTİFAKI: CHP HDP, marjinaller. HALK İTTİFAKI: MEMLEKET HAREKETİ, İYİ PARTİ, GELECEK, DEVA SAADET. 2023’te memleket sevdalısı yerli ve milli olanlara büyük iş düşüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Ramazan Danış Arşivi