Ramazan Danış

Ramazan Danış

Teşekkürler Hasan KILCA

Teşekkürler Hasan KILCA

Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde bir nefes aldık. Bir yılı aşkın süredir pandemi ile uğraşıp evlere hapsedilmişlikten tam kurtulduk derken bu sefer de bizi yangınlar ve seller üzdü.

Akşam Tv açmaktan korkar hale geldiğimiz zamanlarda Hz Mevlana'nın huzurunda huzura çağıran bir davet aldık ve davete icabet sünnettir diyerek katıldık.

Covid-19 nedeniyle binlerce canımızı toprağa vermenin üzüntüsünü üzerimizden atamadan orman yangınlarına, yangında kaybettiklerimize üzülürken Rabbim Karadeniz’e sel verdi nice canlar yitirdik.

Elimizden geleni yaparken dilimizden gelen dualara amin diyecek insanlar aradık ve bir Cumartesi akşamı Hz. Mevlana'nın adı ile başlayan bir etkinlikte bulduk kendimizi. 11. MEVLANA ŞİİR ŞÖLENİ Karatay Belediyesi ve Yazarlar Birliği Konya Şubesinin organizasyonu ile gerçekleşen kocaman yürekli insanların kucaklaştığı sanat etkinliği.

Popülist kültürden uzak gerçek vatansever şairlerin ruh dünyasını anlatan anlatamadıklarımıza tercüman olanların buluştuğu bir dem ortamı. 

Başta Karatay Belediye Başkanımız Hasan KILCA bey olmak üzere Konya'mız ve şahsım üzerinde çok emekleri olan Ahmet Köseoğlu'na çok teşekkür ederim. Bir nefes aldık ve bu nefesi alırken hem yangınlar da hem de seller de hayatlarını kaybedenlere ithafen okunan Fatiha’lardan nasiplendik. Bir kültürel etkinliğin sırf haber konusu olsun diye yapılmadığını sürekliliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha müşahede etme imkanı bulduk.

Hele de bu organizasyonun özünde GEL NE OLURSAN OL YİNE GEL diyen Hz. Pir'in huzurunda olması ne kadar kıymetli olduğunun tarifine imkan yok. Çünkü katılan şairlerimizin her biri güzel ülkemin 7 coğrafyasından gönül ve mana iklimi olan şehrimize gelerek “GEL” çağrısının anlam bulmasına sebep oldular. UNESCO 2021 yılını çok değerli isimlerin adına ilan etti. Hz. Mevlana’nın çağdaşı düşünce ve öğretileriyle asırlardır sevgi, birlik, beraberlik ve barış öğütleyen Hacı Bektaş Veli'nin vefatının 750. yılı olan 2021 Hacıbektaş'ı Veli yılı, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre'nin vefatının 700. yılı olan 2021 Yunus EMRE yılı, bilginin hikmetle, ticaretin ahlakla buluştuğu Ahilik müessesini dünya milletlerine en doğru şekilde anlatmaya çabalayan ve doğumunun 850 yılı olan 2021 Ahi EVRAN yılı, lakin baktık ve de gördük ki adı geçen manevi şahsiyetler için hiç bir çaba veya gayret yok.

Oysa şiirin dilinin evrensel olduğunu, kucaklayıcı bir yanı olduğunu herkes bilir. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde bizlere onların yaşantılarını öğretilerini önümüze sererek yetmedi gözlerimizin içine sokarak göstermek gerekir idi. Hiç kimse Covid bahanesi arkasına saklanmasın. Niyet halis olunca şairler ruh dünyalarını anlatan şiirlerini şehitlerimize aramızdan ayrılanların adına okudukça bizlere de onlara dua etmek düştü.

Hazreti Mevlana'nın gül bahçesinde manevi iklim ortamında 11. Mevlana Şiir Şölenini manevi iklimden kopmadan ve bizleri başka manevi iklimlere götüren bu etkinlik için sadece altyapı hizmetleri ve şehrin imarının önemi yanında kültürel kalkınmaya katkı sağlayan bu hizmette emeği geçen başta Karatay Belediye Başkanımıza, Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanımıza ruh dünyalarını manevi dünya ile perçinleştiren şairlerimize şükranlarımı sunuyorum.

Aynı hassasiyet ile 66 yıldır süre gelen Aşıklar Bayramı da popülist kültüre feda edilmez ve tarihin tozlu sayfalarında unutulmaz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ramazan Danış Arşivi