Dünya Kupası'na gittiler, İslam'la şereflendiler

Dünya Kupası için bir araya gelen farklı ülkelerden yüzlerce insan, Katar'ın organize ettiği İslami tebliğ faaliyetleri kapsamında İslam'la şerefleniyor. Ülkeye gelen yabancılardan şu ana kadar 332 kişinin Müslüman olduğu belirtildi.

Dünya Kupası'na gittiler, İslam'la şereflendiler

2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Katar, İslami tebliğ faaliyetlerine devam ediyor.

Tribünlere 8 dilde İslam'ı ve Kur'an'ı anlatan kataloglar koyan Katar, stat ve otel güzergahlarına Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) hadis-i şeriflerini yine 8 dilde yerleştirilerek gayrimüslimlerin İslam'ı tanımalarına yardımcı oldu. Ayrıca sadece ayet mealleri de panolarda yer aldı.

Söz konusu panolarda, "Her iyilik bir sadakadır", "Yarım hurma bile olsa kendinizi (sadakayla) ateşten koruyun, o da yoksa güzel bir söz söyleyin", "Merhamet etmeyene merhamet edilmez" hadisleri paylaşıldı.

Tebliğ faaliyetleri neticesinde ülkeye gelen yabancılardan şu ana kadar 332 kişinin Müslüman olduğu belirtildi.

Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan Katar’dan ihtida edenlerin videoları da paylaşım rekorları kırıyor. 

dunya-kupasina-gittiler-islamla-sereflendiler-001.jpg

BREZİLYALI AİLE VE MEKSİKALI TARAFTAR MÜSLÜMAN OLDU

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası sırasında 6 kişilik Brezilyalı bir aile ile Meksikalı bir taraftar Müslüman oldu.

Turistlerden 6 kişilik Brezilyalı bir aile ile Meksikalı bir taraftar kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

İSLAMİYETLE TANIŞTILAR

Sosyal medyada paylaşılan görüntüde, başkent Doha'da bulunan bir caminin önündeki Meksikalı gencin Katarlı bir Müslüman ile İslamiyet’e geçiş hakkında konuştuğu görülüyor.

Katarlı adam, Meksikalı gence İslam’a göre sadece Allah’a inanması ve Hz. İsa’nın yanı sıra diğer tüm peygamberleri kabul etmesi gerektiğini söylüyor.

Meksikalı gence Müslüman olmak için herhangi bir baskıya maruz kalıp kalmadığını da soran Katarlı Müslüman, "Hayır" cevabını almasının ardından genç adama İngilizce ve Arapça şehadet getirmesi için yardım ediyor. Katarlı adam, Müslüman olan Meksikalı gence Kur’an-ı Kerim’in İngilizce tercümesini de hediye ediyor.

Katar’daki başka bir camide kaydedilen görüntüde ise 6 kişilik Brezilyalı ailenin Katarlı bir Müslümanın yardımıyla İslam’a geçtikleri görülüyor.

Anne, baba, 3 kız ve 1 erkek çocuktan oluşan Brezilyalı aile, Katarlı adam ile konuşarak İslamiyet’i hiçbir baskı altında kalmadan kabul ettiklerini belirtirken, anne ve 3 kızının başlarını örtmeleri de dikkat çekiyor.

Heyecanlı oldukları belli olan aile, yine Katarlı Müslüman'ın yardımcı olmasıyla Arapça ve İngilizce şehadet getiriyor. Görüntüde ayrıca camide bulunan cemaatin olayı ilgiyle takip ettikleri görülüyor.

Meksika resmi makamları tarafından yapılan açıklamaya göre 2020 yılında ülkedeki Müslüman nüfusun 7 bin 982 olduğu bildiriliyor.

dunya-kupasina-gittiler-islamla-sereflendiler.jpg

dunya-kupasina-gittiler-islamla-sereflendiler-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.