Gmail kullanıcıları dikkat! Google milyonlarca hesabı silmeye başladı

Google, geçtiğimiz haftalarda 2 yıldır aktif olmayan kullanıcıların hesaplarını sileceğini duyurmuştu. Verilen tarih geldi.

Gmail kullanıcıları dikkat! Google milyonlarca hesabı silmeye başladı

Son iki yılda kullanılmayan Gmail hesapları, bağlı Google Drive, Dokümanlar, Takvim, Meet ve Google Fotoğraflar uygulamalarındaki tüm içerikle birlikte 1 Aralık Cuma gününden itibaren silinmeye başlandı.

Teknoloji devi mayısta yaptığı duyuruda bu adımı ‘güvenlik’ gerekçesiyle attığını, kullanılmayan hesapların ‘çalınmaya’ daha müsait olduğunu belirtmişti.

Şirkete göre bunun nedeni, bu hesapların eski ve ‘yeniden kullanılan’ şifrelerinin bulunması ve iki adımlı doğrulama sisteminin bu hesaplarda aktif görünmemesi.

Bir hesap ele geçirildiğinde kimlik hırsızlığına kadar birçok farklı dolandırıcılık yöntemi için kullanılabiliyor. Birçok hesap için hesaba sadece giriş yapmak, iki yıl daha aktif kalması için yeterli olacak.

gmail-kullanicilari-dikkat-google-milyonlarca-hesabi-silmeye-basladi.jpeg

Ayrıca e-postalarınızı okumak, bir e-posta göndermek veya Gmail adresinizle Google Drive’e girmek ya da YouTube’da video izlemek de yeterli.

Google ayrıca, Google Photos kullananlara da hesaplarının aktif kalması için iki yılda bir giriş yapma uyarısında bulundu. Bunu yapmayan kullanıcılar fotoğraflarını kaybedebilir.

Şirketler ya da okullar tarafından bireyler için oluşturulmuş hesaplar da silme politikasından etkilenmeyecek. Ayrıca herhangi bir Google hizmetine aboneliği bulunan hesaplar da aktif kullanıldığı varsayılarak silinmeyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.