20. Milli Eğitim Şurası Konya Bölge Çalıştayı yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın en yüksek danışma kurulu olan Milli Eğitim Şurası öncesinde Konya'da Bölge Çalıştayı gerçekleştirildi.

20. Milli Eğitim Şurası Konya Bölge Çalıştayı yapıldı

Aralık ayında Ankara'da yapılacak 20. Milli Eğitim Şurası öncesinde düzenlenen Konya Bölge Çalıştayı, Mevlana Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığının en yüksek danışma kurulu olan Milli Eğitim Şurası, 7 yıl aradan sonra bu sene 'Eğitimde Fırsat Eşitliği' ana temasıyla gerçekleştirilecek.

Şura öncesi düzenlenen Konya Bölge Çalıştayında ilk olarak oluşturulan komisyonlar tarafından 'Okul Öncesi, İlköğretim ve Ortaöğretimde Fırsat Eşitliği',  'Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi' ve 'Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi' başlıkları üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Çalıştaya öğrenciler, öğretmenler, eğitim yöneticileri, akademisyenler, Konya’daki üniversitelerin eğitim fakültelerinin dekanları, belediyelerin, sendikaların ve odaların temsilcileri katılım sağlayarak katkı sundu.

20-milli-egitim-surasi-konya-bolge-calistayi-yapildi-3.jpg

Bildirilen görüşlerin derlenerek raporlaştırılacağı ve MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına iletileceği ifade edildi.

20-milli-egitim-surasi-konya-bolge-calistayi-yapildi-2.jpg

Karaman ilinden de temsilci eğitimcilerin yer aldığı programa dolaylı ya da direkt olarak eğitim-öğretim faaliyetlerinde bulunan kurum ve kuruluşlardan temsilciler katılım sağladı.

20-milli-egitim-surasi-konya-bolge-calistayi-yapildi-1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum