Ara tatil ilaç gibi gelecek!

Anıt Özel Öğretim Kursu Rehberlik Uzmanı Özcan Aladağ, bu yıl ilk kez uygulanacak ara tatil uygulamasının 18 Kasım’da başlayacağını hatırlattı. Aladağ, “Bu ara tatil ilaç gibi gelecek” dedi.

Ara tatil ilaç gibi gelecek!

Anıt Özel Öğretim Kursu Rehberlik Uzmanı Özcan Aladağ, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, bu yıl ilk defa 18-22 Kasım tarihleri arasında ara tatil uygulamasını başlatacağını, bu dönemde öğrenciler tatil yaparken öğretmenlerin de okullarında mesleki ve kişisel gelişimle ilgili çalışmalarda bulunacaklarını belirtti.

“Uzun süredir sınava hazırlanan YKS ve LGS öğrencileri için bu dönem onlara adeta “ilaç gibi” gelecek” diyen Aladağ, açıklamasında şunları kaydetti:

“Öğrenciler bu tatili, konu tekrarı yaparak, eksik oldukları konuları çalışarak ve kendilerine deneme sınavları yaparak geçirmelidir. Diğer yandan ara tatil, okula uyum sağlamış 1. Sınıf ve Anaokulu öğrencilerine okula geri dönmede güçlük yaşatabilir. Dolayısıyla ailesinden uzun süre ayrılan ve yeni bir ortamla karşılaşan öğrencileri bu süreçte okul kazanımlarından uzaklaştırmadan dinlenmeye ve eğlenmeye yönlendirmek yerinde olacaktır. Bu zaman dilimini öğrencilerin boş zaman olarak görmeden eğitsel ve sosyal faaliyetlerle geçirmesi gerekmektedir. Bu yüzden öğrencilerin bakanlığın okullara göndermiş olduğu etkinlik takviminde bulunan gezi, teknoloji, sosyal sorumluluk, el sanatları, kariyer planlama gibi temalara eğilmeleri kendileri adına oldukça faydalı olacaktır.”

Bu süreçte ailelere de büyük bir görev düştüğünü kaydeden Özcan Aladağ,  “Aileler, her zaman olduğu gibi bu ara tatilde de davranışlarıyla çocuklarına örnek olmalıdır. Söz gelimi, boş zamanlarının çoğunu televizyon karşısında ya da akıllı telefonda geçirdiği halde çocuklarına kitap okumasını tavsiye eden ebeveynler etkileyicilikten bir hayli uzak olacaktır. Bu nedenle ailelerin öğüt vermek yerine örnek olması gerekmektedir.” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.