Bilgisayar Mühendisliği 2024 Taban Puanları Açıklandı- Bilgisayar Mühendisliği kazanmak için kaç net gerekir

Bilgisayar mühendisliği, bilgisayar sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi, test edilmesi ve bakımı ile ilgilenen bir mühendislik dalıdır.

Bilgisayar Mühendisliği 2024 Taban Puanları Açıklandı- Bilgisayar Mühendisliği kazanmak için kaç net gerekir

Bilgisayar mühendisliği, bilgisayar sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi, test edilmesi ve bakımı ile ilgilenen bir mühendislik dalıdır. Bilgisayar mühendisleri, donanım, yazılım, ağ, veri tabanı, yapay zeka, güvenlik, robotik ve internet gibi alanlarda çalışabilirler. Günümüzde teknolojinin hızla geliştiği ve dijitalleşmenin arttığı bir sektör olarak önem kazanmaktadır. Bilgisayar mühendisliği mezunları, hem kamu hem de özel sektörde yüksek talep gören ve iyi ücret alan meslek grupları arasındadır.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Nasıl Seçilir?

    • Bilgisayar mühendisliği bölümüne girmek için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'na girip Sayısal Puan (SAY) türünden yeterli puan almak gerekmektedir.
    • Bilgisayar mühendisliği bölümüne girebilmek için Matematik ve Fizik derslerine hakim olmak ve bu derslerden yüksek puan almak önemlidir.
    • Bilgisayar mühendisliği bölümünü seçerken, ilgi alanlarınızı, yeteneklerinizi, hedeflerinizi ve beklentilerinizi göz önünde bulundurmanız gerekir.
    • Bilgisayar mühendisliği bölümünü tercih ederken, üniversitenin akademik kadrosu, laboratuvar imkanları, eğitim kalitesi, mezuniyet sonrası iş olanakları ve burs olanakları gibi kriterleri de araştırmanız faydalı olacaktır.

Bilgisayar Mühendisliği Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 2024

    • Bilgisayar mühendisliği bölümünü tercih etmek isteyen adaylar için en güncel taban puanları ve başarı sıralamalarını kazanabilirsin.com ve tercihkocu.com gibi kaynaklardan takip edebilirsiniz.
    • Bilgisayar mühendisliği bölümüne girebilmek için genellikle 450 puanın üzerinde bir SAY puanına ihtiyaç duyulmaktadır. Ancak bazı üniversitelerde bu puan daha düşük veya daha yüksek olabilmektedir.
    • Bilgisayar mühendisliği bölümünün en prestijli üniversiteleri arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Bilkent Üniversitesi ve Koç Üniversitesi gibi kurumlar yer almaktadır. Bu üniversitelerin taban puanları genellikle 500 puanın üzerindedir.
    • Bilgisayar mühendisliği bölümünün başarı sıralamasına göre ilk 10 üniversite şunlardır:

Sıra

Üniversite

Puan

Sıralama

1

Koç Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf)

552,7245

137

2

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi (Ankara) (Vakıf)

549,8148

246

3

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (Ankara) (Devlet)

544,8625

729

4

Boğaziçi Üniversitesi (İstanbul) (Devlet)

544,5034

776

5

İstanbul Teknik Üniversitesi (Devlet)

542,0601

1144

6

Tobb Ekonomi Ve Teknoloji Üniversitesi (Ankara) (Vakıf)

539,9231

1539

7

Özyeğin Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf)

539,8087

1561

8

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi (Ankara) (Vakıf)

536,0725

2369

9

Galatasaray Üniversitesi (İstanbul) (Devlet)

532,5775

3338

10

Hacettepe Üniversitesi (Ankara) (Devlet)

532,4253

3380

Listenin devamı için tıklayınız Bilgisayar Mühendisliği Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Neler Yapar?

Bilgisayar mühendisliği bölümünde okuyan öğrenciler, temel mühendislik derslerinin yanı sıra, bilgisayar programlama, veri yapıları, algoritmalar, işletim sistemleri, veri tabanları, yazılım mühendisliği, yapay zeka, bilgisayar ağları, bilgisayar mimarisi, güvenlik ve kriptoloji gibi dersleri alırlar.Adıkları teorik bilgileri uygulamak için çeşitli projeler yaparlar. Bu projelerde, web sitesi, mobil uygulama, oyun, robot, yapay zeka sistemi gibi ürünler geliştirebilirler.Mezuniyet öncesi veya sonrası staj yapma imkanına sahiptirler. Staj yaparak, sektördeki iş ortamını, çalışma koşullarını ve beklentilerini tanıyabilirler.

Bilgisayar Mühendisliği Kazanmak için Net Gerekir?

Tercih etmek istediğin üniversiteye ve bölüme göre değişir. Ama genel olarak, bilgisayar mühendisliği bölümüne girmek için TYT’de en az 40-50 net ve AYT’de en az 60-70 net yapman gerekir . Tabii ki bu netler, sınavın zorluğuna, adayların başarısına ve kontenjanlara göre değişebilir. Ancak, bir fikir vermesi açısından, geçen yılın YKS sonuçlarına göre oluşan bilgisayar mühendisliği taban puanları ve başarı sıralamalarını inceleyebilirsin. Bu sayede, hangi üniversitelerin ve bölümlerin daha avantajlı olduğunu ve hangi netleri yapman gerektiğini görebilirsin. Ben sana, bilgisayar mühendisliği bölümünün en prestijli üniversitelerinden bazılarının netleri;

  • Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü kazanmak için: TYT’de 110 net ve AYT’de 80 net yapmak gerekir
  • Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü kazanmak için: TYT’de 113,5 net ve AYT’de 78,75 net yapmak gerekir
  • Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Bilgisayar Mühendisliği bölümünü kazanmak için: TYT’de 110 net ve AYT’de 77,5 net yapmak gerekir
  • İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Bilgisayar Mühendisliği bölümünü kazanmak için: TYT’de 110 net ve AYT’de 75,25 net yapmak gerekir

Diğer üniversitelerin taban puanlarını hesaplama için tıklayınız YKS Puan ve Sıralama Hesaplama

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.