Konya’da ‘Çevre Dostu Vatandaşlar Yetiştirmek’ projesi

Konya Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulunda ‘Çevre Dostu Vatandaşlar Yetiştirmek’ adlı proje başladı.

Konya’da ‘Çevre Dostu Vatandaşlar Yetiştirmek’ projesi

Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu’nun Norveç koordinatörlüğünde başlatmış olduğu, İspanya, Portekiz ve İtalya’nın ortağı bulunduğu “Çevre Dostu Vatandaşlar Yetiştirmek” isimli Erasmus+ KA229 Stratejik Okul Ortaklıkları projesi kapsamında, projenin 4. Öğrenme Öğretme Eğitim faaliyeti start verdi.

İklim değişikliği ve doğal kaynakların tükenmesi adına bir farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu Müdürü Fikret Budak, “İçinde yaşamış olduğumuz dünyanın en büyük sorunlarından birisi iklim değişikliği ve doğal kaynakların tükenmesidir. Bizlerde bu konuda bir farkındalık oluşturmak istedik. Norveç Koordinatörlüğünde başlattığımız İspanya, İtalya ve Portekiz’inde ortağı olduğu “Çevre Dostu Vatandaşlar Yetiştirmek” projesinin Türkiye hareketliliğini şuan Konya’mız da gerçekleştiriyoruz. Yurtdışından öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz geldi. Proje doğrultusunda 1 hafta boyunca çeşitli etkinlikler yapacağız. Buradaki etkinliklerimiz ile ormansızlaşma, atık eğitimi, iklim değişikliği ve geri dönüşüm gibi konularda farkındalık oluşturmak istedik. Bu konuda öğrencilerimiz çalışmalarını ve etkinliklerini yapıyorlar ve 1 hafta boyunca da sürecek. Projelerimizde emeği geçen tüm idareci arkadaşlarıma, öğretmen, veli ve öğrencilerimizi tebrik ederim. Bu farkındalığı tüm topluma yayma amacındayız” dedi.

Proje Koordinatörü Filiz Ekenler ise “2018’den bu yana öğrencilerimiz, öğretmen arkadaşlarım ve idarecilerimiz ile yaptığımız çalışmaların meyveleri hepimizi gururlandırıyor. Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu olarak uluslararası çalışmalarda öncü ve hep önce olacağız” dedi.

Etkinlikler kapsamında 21 Mart Nevruz Bayramı kutlamaları da gerçekleştirildi.

Yabancı misafirlerinde katılımı ile halat çekme, çuval ve yumurta taşıma yarışmalarının yanı sıra bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi.

Mehter Takımının verdiği mini konserin yanı sıra temsili olarak Nevruz Ateşi üzerinden atlanarak kültürler arası kaynaşma imkanı bulundu.

konyada-cevre-dostu-vatandaslar-yetistirmek-projesi.jpeg

konyada-cevre-dostu-vatandaslar-yetistirmek-projesi-001.jpeg

konyada-cevre-dostu-vatandaslar-yetistirmek-projesi-002.jpeg

konyada-cevre-dostu-vatandaslar-yetistirmek-projesi-003.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.