Konya’da “Çevremizi Temiz Tutalım Geleceğimizi Kurtaralım” projesi

Konya Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, “Çevremizi Temiz Tutalım Geleceğimizi Kurtaralım” adlı proje kapsamında önemli bir farkındalık çalışmasına imza attı.

Konya’da “Çevremizi Temiz Tutalım Geleceğimizi Kurtaralım” projesi

Okul ve çevresini sıfır atık konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan öğretmenler ve öğrenciler tarafından okul çevresinde temizlik yapıldı.

Sınıflar arasında geri dönüşüm, küresel ısınma ile ilgili şarkı yarışması düzenlendi. Ayrıca, okul çevresinde bulunan Binkonutlar Semt Pazarında, çevre sakinlerine poşetlerin doğaya verdiği zararlar, sıfır atık ve küresel iklim değişikliği ile ilgili afiş ve broşürlerle bilgilendirme yapıldı. 

Bilgilendirme sonunda çevre sakinlerine fidan ve çiçek dağıtımı yapıldı, pazar ve çevresi temizlendi.

Öğrenciler ve mahalle sakinlerinin yaptığı bu çalışma pazar esnafı ve alışverişe gelen vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.

“Çevremizi Temiz Tutalım Geleceğimizi Kurtaralım” projesi kapsamında gerçekleştirilen farkındalık çalışmasında, Okul Müdürü Selami Ertekin, Proje Danışman Öğretmeni Ferhat Köklü, öğrenciler Hasan Akif Göktaş, Emir Arda Köklü, Mehmet Can Kurban, Kayra Kuzu ve Hasan Tüzün görev aldı.

konyada-cevremizi-temiz-tutalim-gelecegimizi-kurtaralim-projesi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum