Konya'da 'stressiz öğretmenler' projesi

Portekiz Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de ortağı olduğu “Stressiz Öğretmenler – Öğretmenlik Mesleğinde Stresin Önlenmesi” isimli Erasmus+ Projesinin Çoğaltıcı Etkinlik Faaliyetinın açılışı Konya'da yapıldı.

Konya'da 'stressiz öğretmenler' projesi

Programda konuşan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, proje kapsamında Portekiz, Litvanya, Slovenya ve Bosna Hersek’ten gelen misafirleri gönüller şehri Konya’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Konya’nın 2006 yılından bu yana AB Projeleri noktasında büyük bir kültür ve tecrübe oluşturduğunu uifade eden Büyük, 31 ilçe genelinde yaklaşık 450 bin öğrenci ve 32 bin öğretmenin AB Projeleri sayesinde bir şekilde Avrupa ile etkileşim halinde olduklarını söyledi. 2019 yılı başvuru döneminde bugün itibariyle Konya’nın 60 projesinin kabul edildiğini vurgulayan Büyük, halen açıklanmayan proje sonuçlarının da olduğunu belirtti.

Seyit Ali Büyük, konuşmasında 2023 Eğitim Vizyonuna da değinerek, artık öğrencilerin çok farklı alanlarda eğitim hizmeti aldıklarını kaydetti.

Projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Büyük, çalışmanın verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Proje ortağı ülkelerin temsilcilerinin de birer konuşma yapmalarının ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Sarı, stresle mücadele konusunda İngilizce bir sunum gerçekleştirdi.

Programa İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve Prof. Dr. Hakan Sarı’nın yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Kurnaz, Portekiz, Litvanya, Slovenya ve Bosna Hersek’ten temsilciler ve öğretmenler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.