Selçuk Üniversitesi 1 Ekim sonrasına hazır mı? Rektör Aksoy’dan Haber Dairesi’ne özel açıklama

YÖK, dün itibariyle, üniversitelerin eğitim öğretim takvimlerini 1 Ekim sonrasında başlayacak şekilde planlamalarını istedi. Peki Selçuk Üniversitesi yeni akademik yıla hazır mı? Pandemiyle ilgili gerekli önlemler alındı mı? Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Haber Dairesi’ne özel açıklama yaptı ve merak edilenlere cevap verdi.

Haber Dairesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tatlısu ile yönetim kurulu üyeleri Ahmet Akbıyık ve Mustafa Kara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Metin Aksoy’u ziyaret etti.

Tatlısu, bugüne kadar başarılı çalışmaların altına imza atan Aksoy’a yeni görevinde başarı diledi, Selçuk Üniversitesi’nin daha iyi bir noktaya geleceğine inandığını söyledi.

Rektör Aksoy da Haber Dairesi ekibine teşekkür etti.

HABER DAİRESİ’NE ÖZEL AÇIKLAMALAR  

Ziyarette yeni akademik yıla ilişkin açıklamalarda da bulunan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, YÖK’ün dün itibariyle, üniversitelerin eğitim öğretim takvimlerini 1 Ekim sonrasında başlayacak şekilde planlamalarına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

“Pandeminin başladığı ilk anlarda alt yapımızı güçlendirdik ve uzaktan eğitime hazır hale getirdik. 6 Nisan’dan itibaren uzaktan eğitim gerçekleşti. Bugün itibariyle pandeminin ulusal ve uluslararası aldığı durum kaygı verici durumda. Biz akademik takvimimizi belirlemiştik. Bu çerçevede Eylül ayında öğretimi başlamayı planlıyorduk. Ama YÖK düzenlemelerin 1 Ekim’den sonrasına bırakılmasını uygun buldu. Biz de bu çerçevede revizeyi gözden geçiriyoruz. Biz yüzde yüz uzaktan eğitim yapılacakmış gibi bütün çalışmaları tamamlamış durumdayız. Diğer taraftan da öğrencilerimizi özledik. Onlarsız kampüslerin bir anlamı yok. Onların gelmesi için de bütün hazırlıklarımız tamam. Şu an itibariyle okullarımızı açmaya hazır halde bekliyoruz.”

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ALANDA REKABET EDEN BİR ÜNİVERSİTE HALİNE GELECEK

Rektör Aksoy, Selçuk Üniversitesi’nin gelecek planlamasına ve hedeflerine ilişkin olarak da “Öğrencilerimizi uluslararası başarı yakalayacak şekilde yetiştirme çabasındayız ve bunun oranlarını artırmak istiyoruz. Hedefimiz; kamu tasarruflarını sağlayarak bu tasarruflardan elde ettiğimiz alanları akademisyenlerimizin bilimsel çalışmalarına kaynak aktarmak, öğrencilerimizin bilimsel çalışmalarına kaynak aktarmak, kütüphaneleşme oranlarındaki veri tabanlarında artışlar sağlamak, tamamen uluslararası alanda rekabet edebilecek düzeyde bir üniversite ortaya çıkarmak ve öğrencilerimizi bu doğrultuda yetiştirmek.” diye konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.