'Temel Eğitimde 10 Bin Okul' projesi kapsamında Konya'da önemli toplantı

Konya'da il milli eğitim müdürlüğü yöneticileri ile ilçe milli eğitim müdürlerinin katıldığı toplantıda 'Temel Eğitimde 10 Bin Okul' projesi kapsamında yapılması gereken çalışmalar anlatıldı.

'Temel Eğitimde 10 Bin Okul' projesi kapsamında Konya'da önemli toplantı

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Temel Eğitimde 10 Bin Okul” projesi kapsamında Konya'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ve ilçe milli eğitim müdürlerine yönelik bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Temel Eğitimde 10 bin Okul projesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında
Daire Başkanı Zafer Haşimoğlu’nun gerekli bilgilendirmede bulunacağını belirterek, Konya’nın bu süreçte elinden geleni yapacağını söyledi. Büyük, tüm katılımcılara teşekkür etti.

temel-egitimde-10-bin-okul-projesi-kapsaminda-konyada-onemli-toplanti-6.jpg

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Zafer Haşimoğlu da 5 yaş okul öncesi dönem okullaşma oranının yüzde 100’e çıkartılmasının Bakanlığın bir hedefi olduğunu belirterek, bu oranın bugün itibariyle %78 olduğunu ifade etti.

temel-egitimde-10-bin-okul-projesi-kapsaminda-konyada-onemli-toplanti-2.jpg

Konuyla ilgili mevzuata dair bilgilendirme yapan Haşimoğlu, hedefe ulaşmak için yapılacak çalışmalara da değindi. 31 ilçe milli eğitim müdürü de ilçelerindeki okul öncesi okullaşma oranı ve derslik/okul ihtiyaçlarına dair bilgiler verdi.

temel-egitimde-10-bin-okul-projesi-kapsaminda-konyada-onemli-toplanti-1.jpg

Beş yaş okul öncesi dönem okullaşma oranının yüzde 100’e çıkartılması hedefine dair neler yapılabileceği konusunda bilgi alışverişinde bulunulmasının ardından toplantı sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.