TOEFL sınavları artık Selçuk'ta da yapılabilecek

Selçuk Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından TOEFL sınavları konusunda yetkili ETS firmasıyla yapılan anlaşma sonucunda ulusal ve uluslararası alanda geçerliliği olan TOEFL sınavları Eylül 2019 itibariyle yapılmaya başlanacak.  

TOEFL sınavları artık Selçuk'ta da yapılabilecek

Prof. Dr. Ahmet Kazım Ürün tarafından planlanan TOEFL sınavları konusundaki projenin teknik kısmında Öğr. Gör. Selahattin Çilek, yazışma kısmında ise Öğr. Gör Hatice Sezgin destek oldu. 

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kazım Ürün yaptığı konuşmada,“Yaklaşık 8 bin kadar üniversitemiz öğrencisine ortak zorunlu yabancı dil derslerini ve Edebiyat Fakültesi ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nde başta olmak üzere 9 kadar bölümün zorunlu hazırlık sınıfını yürütüyoruz. Buna ilave olarak son 2 yılın içerisinde Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin Hocamın büyük yardımlarıyla Mütercim Tercümanlık bölümünü bünyemizde açtık. Buradan şu an eğitim ve öğretime devam eden 2 ana bilim dalımız Mütercim- Tercümanlık İngilizce ve Mütercim- Tercümanlık Arapça yine Rusça ve Çince Mütercim ve Tercümanlık bölümleri için de en kısa zamanda 3 öğretim görevlisini tamamlayarak öğrenci alımına başlayacağız. Bu arada biz gerek üniversitemize gerekse Konya’mıza, çevre illere ve ülkemize katkı sunmak, hizmet etmek adına Konya’mızda ve çevre illerde bulunmayan TOEFL sınavını yürütmek üzere sınav merkezi olarak ETS firmasından onay aldığımızı bildirmekten mutluluk duyarım. Bu uluslararası arenada geçerli olan sınav kurumumuzda ve yüksekokulumuzda olması için bir girişimde bulunduk ve nihayet sonuca ulaştık. İlk sınavı 28 Eylül’de kurumumuzda yapacağız. Yüksekokulumuz tarafından yürütülecek bu sınavla gerek üniversitemiz öğrenci ve personeli, gerekse üniversite dışındaki diğer birim veya kişilerin başka şehirlere gitmelerine gerek kalmayacaktır” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.