En etkili reklam araçları internet ve açık hava

İletişim dünyasının baş döndüren hızı, yeni araştırmaları da beraberinde getirdi. Dünya İş Formu “Etkili Reklam Mecraları” araştırmasının, reklam verenlerin -reklam hedef- seçimini kolaylaştırdığını açıkladı. Açıklamada internet tabanlı haber ve reklam alanlarının birinci derecede. cadde, bulvar ve meydanlardaki açık hava reklamcılığının ürün, marka ve pazarlamada ikinci derecede etkili olduğu belirtildi.

En etkili reklam araçları internet ve açık hava

İş dünyası etkili reklam mecralarını yakından takip ediyor.

Dünyada yapılan araştırmalar açık hava reklamcılığının 1835 yılından bu yana yapıldığını ortaya koyarken, Dünya İş Formu çağdaş reklam mecralarını yakından takip etmekle kalmıyor, aynı zamanda yeni pazarlama alanları araştırması yapıyor.

- REKLAM HEDEF SEÇİMİNDE 5 MİLYAR CEP TELEFONU KULLANICISI DİKKATE ALINIYOR

Araştırmada dünyada 5 milyar kişinin cep telefonu kullandığı ve cep telefonu kullanan insanların yüzde 90’dan fazlasının akıllı telefon taşıdığı tespit edildi. Akıllı telefon ve sosyal medya ilişkisinde 5 milyar insanın günlük yaşamda internet ile iç içe olduğu belirlendi. Dünyanın önde gelen marka firmaları bu alanı etkin kullanıyor. Ürün, marka ve pazarlamada birinci derecede “Etkili Reklam Mecraları” -reklam hedef- seçiminde internet ve akıllı telefon  tereddütsüz tercih ediliyor.

- AÇIK HAVA REKLAMLARI ÜRÜN, MARKA VE PAZARLAMADA EN ÇOK TERCİH EDİLEN İKİNCİ ALAN

1835 yılından bu yana açık hava reklamcılığı tanıtım ve pazarlama aracı olarak görülüyor. Diğer reklam mecraları dergi, gazete, radyo ve televizyon

-reklam hedef- tercihinde hemen hemen son sırayı alıyor. Basılı medya, görsel, işitsel seçimlerinde daha çok tercih edilen reklam alanı olarak öne çıkıyor.

Dünya İş Formu “Etkili Reklam Mecraları” araştırmasının son bölümünde, dijital yayın alanlarının önümüzdeki yıllarda bilinen yayın mecralarını tamamen ortadan kaldıracağını, akıllı telefon kullanımının daha da yaygın ve etkin olacağını belirtiyor.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.