İkinci elde bahar havası

Ekonomideki olumlu gelişmeler otomobil satışlarına da yansıdı. İkinci el otomobil piyasası durumdan memnun.

İkinci elde bahar havası

Otomotiv dünyası bugünlerde oldukça hareketli.  Sıfır otomobillerde yıl sonu kampanyaları hazırlığı başlarken, ikinci el otomobil piyasası daha şimdiden meydana gelen olumlu gelişmelerden nasibini almış durumda…

Merkez Bankası’nın faiz indirimiyle başlayan ve bankaların art arda indirim açıklamalarıyla hareketlenen sektör ikinci el otomobillerde bahar havası oluşturdu.

Has Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çenesiz, “İkinci el otomobillerde oldukça hareketli bir dönemdeyiz. Yılı iyi bir noktada tamamlayacağımız netleşti.” dedi.

Çenesiz,  finans dünyasında oluşan rahatlamanın piyasalara yansıdığını, hem birinci el hem de ikinci el otomobil satışlarında gözle görülür artışların olduğunu söyledi.

Mehmet Çenesiz açıklamasında şunları kaydetti:

“İkinci el otomotiv dünyası zaten hareketliydi. Ancak son günlerde piyasalardaki iyileşme sektörümüzü de pozitif yönde etkiledi. Sadece ikinci elde değil sıfır araç satışları da aynı havanın etkisinde. Barış Pınarı Harekatı’nın başarısı, ABD ve Rusya ile yapılan anlaşmaların yüzde yüz kazananının ülkemiz olması, Merkez Bankası’nın faiz indirimi ve bankaların art arda indirim ve kredi açıklamaları piyasaları canlandırdı. Hareketliliğin artarak devam etmesini bekliyoruz. Genel olarak bir ifade kullanmak gerekirse, sadece otomotiv değil başta inşaat olmak üzere diğer sektörlerde de olumlu gelişmelerin yaşandığına şahit oluyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.