Otomotiv Dünyası: ‘Biz bu araçları yok satarız’

Türkiye 2022 yılında seri üretimine geçecek olan yerli otomobilleri tanıttı. Dünya devlerini bile kıskandıran yerli otomobiller için Haber Dairesi, otomotiv sektörünün önde gelen isimlerinin görüşlerini aldı. Sektörün ünlü isimleri, yerli otomobiller için “Biz bu araçları yok satarız” görüşünde birleşti.

Otomotiv Dünyası: ‘Biz bu araçları yok satarız’

Yerli otomobillerin tanıtımı göz kamaştırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtılan yeri otomobiller, başta Alman otomotiv devi Volkswagen olmak üzere devlerin gözünü korkuttu.

Tanıtım sonrası Haber Dairesi, otomotiv sektörünün önde gelen isimlerinin görüşlerini aldı.

İşte otomobil dünyasının yerli otomobile verdiği tepki:

Mehmet ÇENESİZ  - Has Otomotiv

“Güzel bir model çıkacağını umuyorduk. Ancak bu kadarını da beklemiyorduk. Türkiye 60 yılın intikamıyla muhteşem bir model ortaya çıkarttı. Her ne kadar ana muhalefet ve muhalefet partileri Sayın Cumhurbaşkanımızı tebrik etmese de dünya şapka çıkardı. Biz galericiler olarak bu otomobillerin piyasaya sürülmesinden sonra yok satarız.”

Savaş DEMİRÖZ - Üniversite Otomotiv

“Çok özel bir çalışma yapılmış. Beklemeye değer bir otomobil modeli ortaya çıkmış. 18’den 88’e kadar her yaş grubunun ‘İşte aradığım bu’ diyebileceği modellerle karşılaştık. Türkiye bunu hak etti. Türk insanı hak etti. Dünya devleri elektrikli araçları sadece konuştu ama Türkiye yapıyor. Yerli otomobil tanıtımından sonra  dünya piyasasındaki otomobil üreticileri yeni üretimlerinde Türkiye’ye göre yeniden hesap yapacaklardır. Ülkemize milletimize tüm insanlığa hayırlı olsun.”

Cafer ÖZTÜRK  - Pınar Otomotiv

“60 yıllık bir hikayenin, hikaye olmaktan çıkıp gerçek oluşuna şahitlik ediyoruz. Bize bu gururu yaşatan Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. O kadar büyük bir pazara girildi ki yarım asırdır meydanı boş bulanlar oldukça rahatsız. Bu modellerle Türkiye olarak sadece iç piyasada değil dış piyasada da önemli bir rakip olacağımız görülüyor. Ülkemize ve milletimize hayırlı mübarek olsun.”

Fırat ORAN - Fırat Otomotiv

“Her şeyden önce galericiler literatürüne ithalden sonra yerli otomobil sözünün girmiş olması muhteşem bir duygu olacak. İstanbul galericileri olarak modellere de, içinde barındırdığı yenilik ve teknolojiye de tam not verdik. Şimdi dört gözle 2022 yılında seri üretimin başlayıp araçların piyasaya sürülmesini bekliyoruz. Sadece ülkemize değil tüm dünyaya hayırlı olmasını diliyorum.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.