AFAD, Malatya merkezli birçok ilde hissedilen depremin bilançosunu açıkladı

Son Dakika Haberi! Malatya’nın Kale ilçesinde sabah saatlerinde 5,9 şiddetinde deprem meydana geldi. AFAD, birçok ilde hissedilen depremin bilançosunu açıkladı. Açıklamada “Elazığ’da kısmi hasar gören 1 binadaki 4 kişi sağ olarak kurtarılmıştır” denildi.

AFAD, Malatya merkezli birçok ilde hissedilen depremin bilançosunu açıkladı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Malatya’da meydana gelen ve birçok ilde hissedilen 5,9 şiddetindeki depremin bilançosunu açıkladı.

AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “16 Ekim 2024 tarihinde saat 10.46'da Malatya ilimizin Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli AFAD ekiplerimizin yanı sıra emniyet ve jandarma ekiplerinin saha tarama çalışmaları devam etmektedir” denildi.

“4 KİŞİ SAĞ OLARAK KURTARILMIŞTIR”

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Deprem nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezi'ne toplam 374 ihbar gelmiştir. Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ illerimizde toplam 3 binada hasar meydana gelmiştir. Elazığ ilinde kısmi hasar gören 1 binadaki 4 kişi sağ olarak kurtarılmıştır. Malatya ili Pötürge ve Kale ilçelerinde kaya düşmesi meydana gelmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz”

Son Dakika ve Güncel haberler WhatsApp aracılığıyla size anında ücretsiz olarak ulaştırılıyor...

WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.