Türkiye'nin doğusunda deprem! Birçok ilde hissedildi

Son Dakika Haberi! Türkiye'nin doğusunda birçok ilde hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin merkez üssünün Malatya Kale, büyüklüğünün ise 5,9 olduğunu açıkladı.

Türkiye'nin doğusunda deprem! Birçok ilde hissedildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), son dakika bir deprem duyurusu yaptı.

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre; Malatya'nın Kale ilçesinde saat 10:46'da 5,9 şiddetinde bir depremin meydana geldiği kaydedildi.

BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

Sarsıntı, Diyarbakır, Elazığ, Kahramanmaraş, Tunceli, Tokat, ve Adıyaman'da da hissedildi.

"BİZLERE ULAŞAN HERHANGİ BİR SIKINTI BULUNMAMAKTADIR"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, meydana gelen depreme ilişkin açıklama yaptı. Er, "Şu ana kadar bizlere ulaşan herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Saha taramalarımız devam ediyor." dedi.

"SAHA TARAMALARINA BAŞLANDI"

Depreme ilişkin bir açıklamada İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan geldi. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Bakan Yerlikaya şu ifadelere yer verdi:

"Malatya’nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun"

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDA AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Malatya’nın Kale ilçesinde saat 10.46’da meydana gelen ve çevre iller tarafından da hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar can kaybı bildirilmemiştir. UMKE ve 112 Acil Sağlık ekiplerimiz saha taramalarını sürdürmektedir. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” denildi.

MALATYA VALİSİ YAVUZ: BUGÜN OKUL YOK

Malatya Valisi Seddar Yavuz, "Süratle saha çalışmalarına başlandı. Olumsuz bir tespit bulunmadı. Şu anda çalışmalar devam ediyor. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Zaten gerekli tedbirleri alıyoruz. Vatandaşlarımızın panik olmaması yönünde gerekli uyarılar yapılıyor. Depremden sonra okullar tahliye edildi, bugün okul yok" ifadelerini kullandı.

MALATYA VE ELAZIĞ'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Meydana gelen deprem nedeniyle Malatya ve Elazığ'da okullar tatil edildi.

DEPREM ANI KAMERADA

Malatya’da meydana gelen ve birçok ilde hissedilen deprem anı kameralara böyle yansıdı:

Bu bir son dakika haberidir. Haber kısa süre içinde güncellenmektedir. Yeni bilgiler için lütfen zaman zaman sayfayı yenileyin!

Son Dakika ve Güncel haberler WhatsApp aracılığıyla size anında ücretsiz olarak ulaştırılıyor...

WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.