Bakan Yerlikaya’dan çöp poşeti ve hayvan aracıyla taşımaya dair açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden saldırganın adliyeye götürülme şekliyle ilgili soruşturma açıldığı iddialarına sert tepki gösterdi.

Bakan Yerlikaya’dan çöp poşeti ve hayvan aracıyla taşımaya dair açıklama

İstanbul Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan ve çıkan arbedede polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden zanlı Yunus Emre Geçti'nin emniyetteki işlemleri öğle saatlerinde tamamlandı.

Zanlı, boydan çöp poşeti geçirilerek 2 kadın polisin eşliğinde Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği aracıyla İstanbul Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.

Görüntülerin yayınlanması sonrası bazı medya kuruluşları ve sosyal medyada, Yunus Emre Geçti'yi adliyeye götüren polisler hakkında soruşturma açıldığına dair haberler yayımlandı.

bakan-yerlikayadan-cop-poseti-ve-hayvan-araciyla-tasimaya-dair-aciklama.jpg

İddialara cevap, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan geldi. Bakan Yerlikaya, açıklamasında şunları kaydetti:

"Polis memuru kızımız Şeyda Yılmaz’ı şehit eden saldırganın Emniyetten adliyeye götürülme şekliyle ilgili olarak soruşturma açıldığına dair iddialar alçakça bir yalandır. Bu konuda ne İçişleri Bakanlığımızca, ne Emniyet Genel Müdürlüğümüzce ne de Valiliğimizce herhangi bir soruşturma açılmamıştır. Bu yalan haberleri yayanlar hakkında gerekli adli işlemler başlatılmıştır.”

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.