Kadın polisimizi şehit eden Yunus Emre Geçti için istenen ceza belli oldu

Son Dakika Haberi! Polis Memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıla kadar hapis talep edildi.

Kadın polisimizi şehit eden Yunus Emre Geçti için istenen ceza belli oldu

Polis memuru Şeyda Yılmaz'ı öldüren Yunus Emre Geçti hakkında 5 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. İddianamede Yunus Emre Geçti'nin geçmişi, sosyal ilişkileri, suçun vasıf ve mahiyeti nedeniyle cezasında indirim yapılmaması talebinde bulunuldu.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre İstanbul Ümraniye'de hırsızlık suçundan polis ekipleri tarafından yakalanan şüpheli Yunus Emre Geçti'nin çıkan arbede sırasında silahla ateş etmesi sonucu polis memuru Şeyda Yılmaz hayatını kaybetmişti. Cinayet sonrası 26 farklı suç kaydı olduğu tespit edilen şüpheli Yunus Emre Geçti, mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Savcılık soruşturması tamamlanarak Yunus Emre Geçti hakkında 5 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI

Yunus Emre Geçti hakkında polis memuru Şeyda Yılmaz'ın ölümünden dolayı 'Kadına karşı, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet istendi.

kadin-polisimizi-sehit-eden-yunus-emre-gecti-icin-istenen-ceza-belli-oldu.webp

ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS

Arbede sırasında yaraladığı polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe için öldürmeye teşebbüs olduğu değerlendirilen iddianame 'kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 20 yıla kadar, Yunus Emre Geçti'nin annesi Pınar Geçti'yi 'üstsoy birine karşı kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan da 20 yıla kadar hapis cezası talep etti.

YUNUS EMRE GEÇTİ'NİN SABIKASI

Yunus Emre Geçti'nin 2 polis memuruna mukavemet ettiği aktarılan iddianamede 'zincirleme şekilde görevi yaptırmamak için direnme' suçundan 7 yıl 10 ay 15 gün ve 'Ateşli Silahlar Ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet' suçundan 3 yıla kadar hapsi istendi. Toplamda Yunus Emre Geçti'nin 5 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 10 ay 15 güne kadar hapsi talep edildi. İddianamede Yunus Emre Geçti'ye verilecek cezada indirim uygulanması da istenmedi. Yunus Emre Geçti'nin geçmişi, sosyal ilişkileri, suçun vasıf ve mahiyeti nedeniyle cezasında indirim yapılmaması talep edildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame İstanbul Anadolu 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Son Dakika ve Güncel haberler WhatsApp aracılığıyla size anında ücretsiz olarak ulaştırılıyor...

WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum