Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Instagram erişim engeline dair sert açıklama

Son Dakika Haberi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gelinen noktada, sosyal medya şirketlerinin çıkarlarına dokunan her hususta mafya gibi davrandıklarına bizzat şahit oluyoruz. Türkiye’nin talepleri karşılanırsa mesele hal yoluna girecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Instagram erişim engeline dair sert açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İnsan Hakları Başkanlığınca parti genel merkezinde düzenlenen İnsan Hakları Eğitim Programı'nda, Türkiye'de Instagram'a erişim engeli getirilmesine dair açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında şunları söyledi:

“Filistinli şehitlerin fotoğraflarına bile tahammül edemeyip anında yasaklayan, bunu da özgürlük olarak pazarlayan bir dijital faşizmle karşı karşıyayız. Son dönemde sosyal medya platformlarının mafya gibi davrandıklarına bizzat şahit oluyoruz. Bu tavra esasen yeni tanıklık etmiyoruz. Daha önce Türkiye ile ilgili meselelerde de aynı standarda maruz kaldık. Tüm terör örgütleri bu mecralarda istedikleri gibi at koşturuyorlar. Ülkemizin ortak değerlerine, milletimizin inancına alenen hakaret ediyorlar. Yalan, kışkırtma bu platformların en belirgin özelliği haline geldi. İtibar suikastı nedeniyle binlerce insanın hayatı karardı. Bu şirketler mağduriyetlerin önünü kesecek bir adım atmadı. İsteksizlikleri halen devam ediyor. Mesele Türkiye olunca bilinçli bir şekilde adım atmıyorlar. Rahatsızlığımızı daha önce dile getirdik. Sosyal medya platformları Amerika ve Avrupa'daki kurallara uyma noktasında gösterdikleri özeni, mesele Türkiye olunca bilinçli şekilde esirgiyorlar.

Sosyal medya platformlarının arz ettiği tehlikelere işaret etmek asla sansürcülük değildir. Asıl sansürcülük bunlara gözlerini kapamaktır. Biz böyle bir tutarsızlığın içinde yer almayacağız. Hükümet olarak bizim kimsenin özgürlüğüyle, ticaretiyle, hayat tarzıyla herhangi bir sorunumuz yok.

Arzu edilen iş birliğini henüz tam manasıyla tesis edemedik. Türkiye’nin hassasiyetlerine saygı gösterilirse mesele kendiliğinden hal yoluna girecektir."

cumhurbaskani-erdogandan-instagram-erisim-engeline-dair-sert-aciklama.jpg

Son Dakika ve Güncel haberler WhatsApp aracılığıyla size anında ücretsiz olarak ulaştırılıyor...

WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum