Dayakçı öğretmen hakkındaki karar öğrencinin ailesini mutlu etti

Aksaray'ın Ortaköy ilçesinde öğretmeni tarafından darbedilen öğrencinin avukatı Ali Oğuz Şahin, öğretmenin Milli Eğitim Bakanlığınca görevden alınması kararını çocuğun ailesinin memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

Dayakçı öğretmen hakkındaki karar öğrencinin ailesini mutlu etti

14 Aralık tarihinde Aksaray Ortaköy’deki Şehit Salih Aksu Ortaokulu'nda meydana gelen olayda, matematik öğretmeni Ali Rıza Yücel, öğrencisi S.T.K.'yı okul koridorunda tekme tokat dövdü. Dayak görüntüleri ortaya çıkan Yücel, gözaltına alındı ve adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Açığa alınan Yücel hakkında hakkında 1,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ali Rıza Yücel hakkında yürütülen idari soruşturma tamamlandı ve dosya hafta başında Milli Eğitim Bakanlığına gönderildi. Milli Eğitim Bakanlığı dayakçı öğretmen Ali Rıza Yücel hakkında kararını verdi ve görevden aldı. Yücel'in bir daha öğretmenlik yapamayacağı belirtildi.

25 OCAK’TA HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Soruşturmanın ardından ‘Beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüyü kullanmak suretiyle basit yaralama' suçundan hakkında 1,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Ali Rıza Y.'nin 25 Ocak günü yargılanmasına başlanacak.  

KARAR AİLEYİ MUTLU ETTİ

Kararı değerlendiren öğrenci S.T.K.'nın babası Duran K, "Çok mutlu olduk. Zaten bizimde beklentimiz bu yöndeydi. Böyle bir insanın bu kutsal mesleği yapmaması gerekiyordu. Geçmişte de şiddet eylemleri olmuş. Şimdi de bizim oğlumuza uyguladı. En azından bundan sonra başka çocuklara bir şey yapamayacak. Hak ettiğini almış. Oğlumuzda okula gitmeye başladı. İnşallah en kısa sürede toparlanacak." dedi.

ÖĞRENCİNİN AVUKATI KONUŞTU

Öğrencinin avukatı Ali Oğuz Şahin de, öğretmenin Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) görevden alınması kararını çocuğun ailesinin memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

Şahin, yürütülen idari soruşturma neticesinde, öğretmen Ali Rıza Y'nin meslekten uzaklaştırılarak, görevinden alındığını anımsattı.

Bu gelişmeyi, darbedilen öğrenci S.T.K'nın ailesine haber verdiklerini ifade eden Şahin, "Aile karardan memnun oldu. Ceza yargılaması da aynı şekilde devam edecek. Biz de ceza sürecinin takipçisi olacağız. İdari aşamada zaten netice alınmış durumda. Bir daha hiç kimsenin böyle menfi olaylara teşebbüs edememesini sağlamak gerekir." ifadelerini kullandı.

Ortaköy Şehit Salih Aksu Ortaokulundaki öğrenci velilerinden Serdar Akkuş da ilçenin böyle vahim bir olayla anılmasının çok üzücü olduğunu belirtti.

Böyle bir olayı kesinlikle tasvip etmediğini dile getiren Akkuş, şunları kaydetti:

"Benim de bu okulda bir evladım var. Görüntüleri izlerken, kendi evladımı o çocuğun yerine koydum. Öğretmenlerimiz bizim kutsallarımız, çocuklarımızın geleceğe açılan kapılarıdır. Bugün olaya karışan öğretmenin görevden alındığını duyduk. Bu öğretmenin herhangi bir okulda kesinlikle memur olarak dahi görevlendirilmemesini temenni ediyoruz."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.