Depremden etkilenen Suriye'de ölü sayısı 111'e yükseldi

Kahramanmaraş'taki 7.4'lük deprem Suriye'de de yıkıma sebep oldu. İlk belirlemelere göre sarsıntı nedeniyle 111 kişi hayatını kaybetti, 516 kişi de yaralandı.

Depremden etkilenen Suriye'de ölü sayısı 111'e yükseldi

Sabah karşı saat 04.17'de Kahramanmaraş'ta 7.4 büyüklüğünde 7 km derinliğinde deprem meydana geldi. Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye'de de yıkıma sebep olan deprem komşu ülkelerde de hissedildi.

YÜZLERCE YARALI VAR

Suriye'de şiddetli olarak hissedilen deprem yıkıma sebep oldu. Halep, Hama ve Lazkiye'de yıkılan binaların olduğu bilgisi alındı. 

SURİYE SAĞLIK BAKANLIĞI: 111 ÖLÜ, 516 YARALI

Suriye Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş şehrinde meydana gelen ve Suriye'nin Halep, Hama ve Lazkiye şehirlerinde de hissedilen 7.4 büyüklüğündeki depremde en az 111 kişinin hayatını kaybettiği, 516 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Suriye Sağlık Bakanı Yardımcısı Dr. Ahmed Damiriya, depremde en az 111 kişinin hayatını kaybettiğini, 516 kişinin de yaralandığını açıkladı. Bölgelerdeki tüm ekiplerin alarma geçirildiğini söyleyen Damiriya, "Depremden etkilenen bölgelere malzeme ve ilaç tedariki sağlanması için acil durum planı uygulanmaya başlandı. Özel hastaneler, yaralıları tedavi etmek için kapılarını açmaya hazır" ifadelerini kullandı.

LÜBNAN'DA HALK SOKAĞA ÇIKTI

Lübnan'ın başkenti Beyrut başta olmak üzere, ülkenin tümünde hissedilen depremden dolayı evlerinden çıkan birçok kişi geceyi arabalarında geçirdi. Irak'ın başkenti Bağdat ve Diyala'da da hissedilen deprem sebebiyle insanlar can güvenliği endişesiyle evlerinden çıktı.

MISIR'DA 30 SANİYE SÜRDÜ

Bölgedeki AA muhabirleri ve sarsıntıya tanık olanlardan alınan bilgilere göre, Mısır'ın başkenti Kahire ve çevresinde hissedilen deprem yaklaşık 30 saniye kadar sürerken halk arasında büyük endişeye yol açtı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.