Devletin 3 kritik makamına atama bekleniyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin açıklamasının ardından Bakan olan Hakan Fidan, Orgeneral Yaşar Güler ve Ali Yerlikaya'dan boşalan MİT Başkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve İstanbul Valiliği'ne yapılacak atamalar beklenmeye başlandı.

Devletin 3 kritik makamına atama bekleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde düzenlediği basın toplantısında yeni kabine üyelerini açıkladı. Kabinede özellikle ekonomi, güvenlik ve dış politikaları açısından güçlü ve kendilerini ispatlamış isimlerin olması dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Yardımcılığına Cevdet Yılmaz'ı atayan Erdoğan, ekonomi yönetiminin başına da Mehmet Şimşek'i getirdi. 

FİDAN, GÜLER VE YERLİKAYA BAKAN OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'sır küpüm' dediği Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan Dışişleri Bakanı oldu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Milli Savunma Bakanı olarak atandı. İstanbul'da başarılı bir valilik dönemi geçiren Ali Yerlikaya ise İçişleri Bakanlığının başına getirildi.

3 ÖNEMLİ MAKAMA ATAMA BEKLENİYOR

Kabine üyelerinin açıklanmasının ardından gözler devletin çok kritik makamlarına yapılacak atamalara çevrildi. Hakan Fidan, Orgeneral Yaşar Güler ve Ali Yerlikaya'dan boşalan MİT Başkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve İstanbul Valiliği'ne yapılacak atamalar beklenmeye başlandı. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.