Kabinenin tek kadın bakanı Konyalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabinede Konya'nın ağırlığı göze çarptı. Konyalı 3 ismin yer aldığı kabinenin tek kadın bakanı da Konyalı oldu. Mahinur Özdemir Göktaş kimdir? Mahinur Özdemir Göktaş kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?

Kabinenin tek kadın bakanı Konyalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı. Erdoğan'ın açıkladığı 18 ismin 3'ünün Konyalı olması dikkati çekti. Dr. Fahrettin Koca yeniden Sağlık Bakanı olurken, İstanbul'un Konyalı Valisi Ali Yerlikaya'ya İçişleri Bakanlığı emanet edildi. Kabinenin tek kadın bakanı da Konyalı.

Aslen Konya Emirdağlı olan, 1982 yılında Belçika'nın Schaerbeek kentinde doğan Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına getirildi.

Türkçe ve Fransızca'nın yanı sıra ileri düzeyde Felemenkçe ve İngilizce konuşan ve Latince bilen Mahinur Özdemir Göktaş kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu sorularının cevapları...

MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ KİMDİR?

Mahinur Özdemir (d. 7 Kasım 1982, Schaerbeek), Türk asıllı Belçikalı eski siyasetçi, 2009-2019 yılları arasında iki dönem Brüksel Milletvekili. 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi.

Konyalı göçmen bir Türk ailesinin Belçika'daki üçüncü nesil fertlerinden olan Mahinur Özdemir Göktaş, Brüksel ULB Üniversitesi İnsan Kaynakları Mühendisliği Bölümünde Lisans, Kamu Yönetimi alanında da Master yaptı.

Şehir planlama, imar, çevre, konut sorunu ve iş yerlerinde ayrımcılıklarla mücadele konularında çalışmalarda bulundu.

Daha sonra siyasete atılarak 2009 yılında Merkez Demokrat Hümanist Parti'den Brüksel meclisine girdi. Mahinur Özdemir Avrupa Parlamentosuna başörtüsüyle giren ilk milletvekili oldu. 

30 Temmuz 2010'da da Rahmi Göktaş ile evlendi.

Öte yandan Özdemir 2015'te Ermeni Soykırımı'nı reddetmesi nedeniyle partisinden tasfiye edildi.

12 Eylül 2019 tarihinde açıklanan "Büyükelçi ve daimi temsilci atamaları" ile Cezayir Büyükelçisi olarak atandı. Türkiye'nin Kuzey Afrika'ya atadığı ilk kadın büyükelçi oldu.

Göktaş 2 çocuk annesidir.

Ana dilleri Türkçe ve Fransızca'nın yanı sıra ileri düzeyde Felemenkçe, İngilizce konuşmaktadır ve Latince bilmektedir.

mahinur-ozdemir-goktas-kimdir.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.