Ekonomide direksiyona Mehmet Şimşek geçti

Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy hariç hepsi değişti. Ekonomi yönetimini devralan Mehmet Şimşek ise Hazine ve Maliye Bakanı oldu. MEHMET ŞİMŞEK KİMDİR?

Ekonomide direksiyona Mehmet Şimşek geçti

TBMM'de yemin eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, göreve başlama töreninden sonra merakla beklenen yeni Kabine'yi açıkladı. Kabine'de 2 isim hariç tüm bakanlar değişti.

MEHMET ŞİMŞEK KABİNE'DE

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yeni dönemde de görevlerine devam eden iki isim oldu. Ekonomi yönetimine gelip gelmeyeceği konuşulan Mehmet Şimşek ise Hazine ve Maliye Bakanı oldu.

MEHMET ŞİMŞEK KİMDİR?

Mehmet Şimşek 1 Ocak 1967'de Batman'da dünyaya geldi. Mehmet Şimşek'in baba adı Hasan, annesinin ismi ise Mehdiye'dir. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun olan Mehmet Şimşek, yüksek lisansını İngiltere'de University of Exeter'da yaptı. Ankara, İstanbul, New York ve Londra'da uluslararası kuruluşlarda ekonomist, stratejist ve yönetici olarak çalıştı. "Emerging Markets" dergisi tarafından 2013 yılında "Yükselen Avrupa'da Yılın Maliye Bakanı" seçildi, aynı yıl "Foreign Policy" dergisi tarafından da dünyanın en etkili 500 kişisinden biri olarak gösterildi. Mehmet Şimşek çok iyi düzeyde İngilizce bilen Şimşek, evli ve 3 çocuk babasıdır.

ekonomide-direksiyona-mehmet-simsek-gecti.webp

MEHMET ŞİMŞEK HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?

Mehmet Şimşek, 23. Dönemde Gaziantep, 24. Dönemde Batman Milletvekili seçildi. Mehmet Şimşek, 60. Hükümette Devlet Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı, 61 ve 62. Hükümetlerde Maliye Bakanlığı görevlerinde bulundu. 64 ve 65. Hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.