Güzel haberi Bakan Kurum verdi: Konut ve kira fiyatlarında düşüş başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 81 ile ucuz sosyal konut projesinin duyurulmasıyla birlikte konut ve kira fiyatlarının düşmeye başladığını söyledi. Bakan Kurum, sosyal konut başvurularına ilişkin Eylül ayını işaret etti.

Güzel haberi Bakan Kurum verdi: Konut ve kira fiyatlarında düşüş başladı

Konut ve kira fiyatlarındaki artışın önüne geçmek için çalışma yapan hükümet, başarıya ulaşıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, 81 ilde sosyal konut projesine dikkat çekerek, "Şuna inanın. Bu kampanya duyurulduğu andan itibaren hem konut fiyatları hem de kiralarda düşüş başladı." dedi.

Kurum, "İnşallah kısa süre içerisinde zincirleme olarak; konut ve kira fiyatları daha da hızlı bir şekilde düşecek" diye konuştu.

“KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLACAKLAR”

Sosyal konut projesiyle tüm sektörlerin kazanacağını söyleyen Kurum, şunları kaydetti:

"İşçi kardeşlerimiz, genç kardeşlerimiz, yeni evli kardeşlerimiz, engelli ve emeklilerimiz, şehit ve gazi ailelerimiz yeni yuvalarına; en uygun ödeme koşullarıyla, kira öder gibi sahip olacaklar. Sayın Cumhurbaşkanımız Eylül ayı içinde başvurulara dair ayrıntıları açıklayacak."

DETAYLAR EYLÜL AYINDA AÇIKLANACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Ağustos'ta yapılan Kabine toplantısının ardından 81 ilde 150 bin sosyal konut projesinin müjdesini vermişti. Erdoğan, "Vatandaşımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız. İnşaat sektörünü canlandırıp, insanımızın erişebilir şartlarda ev sahibi olmasını sağlayacağız" diye konuşmuştu.

KİMLER FAYDALANACAK?

Projenin ayrıntılarının bu ay içerisinde açıklanması bekleniyor. Projeden hiç evi olmayanlar ve belli bir gelirin altındakiler faydalanacak.

Emeklilere, şehit ve gazi yakınlarına ve yeni evleneceklere de kota ayrılacak. 20 yıla varan vade ve uygun ödeme koşulları da proje ile ilgili ilk bilgiler arasında.

2021/03/29/toki-konya-ardiclida-170-konut-satisi-icin-basvurular-bugun-basladi-basvurular-nereye-ve-nasil-yapilacak.jpeg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.