Selçuk Tıp'ta 'beyaz önlük' heyecanı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri için 2019-2020 eğitim-öğretim yılı "Beyaz Önlük Giyme Töreni" düzenlendi. 

Selçuk Tıp'ta 'beyaz önlük' heyecanı

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene; Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut ve Prof. Dr. Mehmet Okka, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, Başkoordinatör  Prof. Dr. Onur Ural, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Konya Tabip Odası yönetimini temsilen Prof. Dr. Yavuz Selvi, Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neyhan Ergene, dekan yardımcıları, başhekim yardımcıları, öğretim üyeleri  ve öğrenciler katıldı.

Program; Murat Özgökmen yönetiminde fakülte öğrencileri ve öğretim üyeleri tarafından hazırlanan  “Sağlık İçin Çal” adlı kliple başladı.

Açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, “Sevgili meslektaşlarım ve genç hekim arkadaşlarım, bugüne kadar varan 13 yıllık bir eğitim süresinden geçtiniz. Çok sayıda sınavı başarıyla verdiniz ve en son yüksek eğitim sınavını bu sınavda yaklaşık binde beşlik dilime girerek fakültemizi kazanmayı hak ettiniz. Bu süreçte yoğun çabalarınız, bitmek tükenmek bilmeyen çalışmalarınız için saygı değer öğretmenlerinize ve sizlere her türlü maddi manevi destekleri sağlayan ailelerinize teşekkür ediyorum. İnşallah bizler de bu kıymetli evlatlarımızı, emanetlerinizi, mensubu ve mezunu olmaktan hayat boyu onur duyacakları 44 yıllık Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde en iyi şekilde yetiştirerek onların ve sizlerin hayallerini gerçekleştirmesini çabalayacağız. Onların başarılı birer hekim olmalarını sağlayacağız. Sevgili genç meslektaşlarım sizlerin de katılımıyla 31’i Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, 156 yurt dışı kaynaklı öğrencisiyle toplam fakültemiz öğrenci sayısı bin 380’e ulaştı. Fakültemiz, ülkemizde bulunan 92 tıp fakültesi içerisinde Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon (UKİAD) tarafından eğitim seviyesi açısından kanıtlanmış ve akredite edilmiş 30 tıp fakültesinden birisidir. Gerek akademik kadromuz gerekse yardımcı sağlık personelimiz gerekse hastanemiz sizlerin milli manevi ve ahlakı sorumluluk değerlerine sahip tıbbın tüm sahalarında söz sahibi olabilecek hekimler olarak yetişmeniz için evrensel düşünebilen, özgür ve objektif hareket edebilen, çağı yakalamış bilim insanları kimliğini kazanabilmeniz için hizmetinizde olacaktır” şeklinde konuştu.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut ise konuşmasında “Çok kutsal bir mesleğin eşiğindesiniz, ilk adımını atıyorsunuz. Öyle bir meslek ki sizi geceleri uyutmayacak, öyle bir meslek ki zaman zaman olumsuz tepkilerle de karşılaşacaksınız. Mesleğinizi usta-çırak ilişkisi içinde öğreneceksiniz. Sizler, sevgili genç kardeşlerim bizlere Allah’ın devletin milletin çok kıymetli ailelerinizin birer emanetisiniz. Dolayısıyla sadece eğitimle ilgili bir sorununuz olduğunda değil, her zaman burada oturan hocalarınızın kapısı size sonuna kadar açık. Türkiye’nin ikinci örgün öğretimdeki öğrenci sayısı itibariyle 2. büyük üniversitesine tekrar hoş geldiniz. Selçuk Üniversitesi birçok programıyla bir çok eğitim kurumuyla senelerdir eğitim veren büyük bir üniversite. Bu üniversitenin mezunları dünyanın her tarafında çalışıyorlar. 600 binin üzerinde mezun vermiştir. Çok emek harcanmış ama çok güzel bir ekip ile güzel bir eğitim-öğretim kadrosuyla devam eden bir fakültedir. Bu manada öğrencilerimiz, kendilerini şanslı hissedebilirler. Biz, sadece kendi mesleğine muharrir olan yetenekli doktorlar değil aynı zamanda iyi birer vatan evladı olmanızı istiyoruz. Törenimizin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül de “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak 14 Haziran 2018 tarihinde Resmi Gazete' de yayımlanan kararla Tıp Fakültesinin kuruluşunu gerçekleştirdik. Yükseköğretim Kurulunun kararıyla da ilk öğrencilerimizi bu eğitim dönemimizde alma bahtiyarlığına eriştik. Üniversitemizin altyapısı tamamlanana kadar öğrencilerimiz eğitim-öğretimlerine Konya'da devam edecekler. Bu vesileyle öğrencilerimize kucak açarak onları en iyi şekilde yetiştirmek için bizlere destek olan başta Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Serdar Göktaş olmak üzere tüm Selçuk Üniversitesi ailesine teşekkürü bir borç bilirim. Sevgili öğrenciler, bugün giyeceğiniz beyaz önlüklerinizi hayatınızın sonuna kadar şerefle taşıyacağınıza, mesleğinizi en iyi şekilde yerine getirmek, mesleki bilginizi ve tecrübenizi her daim geliştirmek konusunda gece gündüz demeden çalışacağınıza inancımız tamdır. Bugün burada beyaz önlüklerini giymek üzere aramızda bulunan, 31'i  Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencisi olmak üzere toplam 226 öğrencimizin her birini ayrı ayrı tebrik ediyor, törenimizde bizleri yalnız bırakmayan başta veliler olmak üzere tüm katılımcılarımızı saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

Daha sonra Başkoordinatör Prof. Dr. Onur Ural tarafından “Her Koşulda Hekimlik” başlıklı açılış dersi anlatıldı. Tıp Fakültesini dereceyle kazanan öğrencilere plaket verildi. Ardından beyaz önlük giyme töreni gerçekleştirildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.