Türkiye'yi sarsan deprem

Türkiye sabaha karşı 04.17'de merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Deprem Kahramanmaraş ile birlikte Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ı da vurdu.

Türkiye'yi sarsan deprem

Türkiye deprem gerçeğiyle bugün bir kez daha yüzleşti. Sabaha karşı 04.17'de merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi olan 7,4 büyüklüğündeki deprem Konya'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda ilimizde hissedildi. Sarsıntının 10 kentimizde yıkıcı etkisi oldu. 

BÜYÜK ARTÇI DEPREMLER YAŞANDI

AFAD'dan yapılan açıklamada, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde bugün saat 04.17’de 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği hatırlatılarak depremin ardından en büyüğü 6,6 büyüklüğünde olmak üzere çok sayıda artçı depremin meydana geldiği belirtildi.

DEPREM 4. SEVİYE OLARAK İLAN EDİDİ

Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında depremin seviyesi 4. seviye olarak ilan edildi. İllerde ve Başkanlık AFAD merkezinde tüm afet grupları toplandı. 

KOORDİNASYON İÇİN VALİLER GÖREVLENDİRİLDİ

Bölgede koordinasyona destek sağlamak üzere Kahramanmaraş’a Kayseri Valisi, Hatay’a Mersin Valisi, Gaziantep’e Mardin Valisi, Adıyaman’a Tunceli Valisi, Osmaniye’ye Bingöl Valisi ve Malatya’ya Sivas Valisi görevlendirildi.

Ayrıca tüm İl AFAD Müdürlükleri teyakkuza geçirilerek arama ve kurtarma başta olmak üzere tüm ekipler bölgeye sevk edildi.

kahramanmarasta-74-ve-gaziantepte-65-ile-64-buyuklugunde-deprem-7.jpg

DEPREMİN İVMESİ 664 GAL OLARAK ÖLÇÜLDÜ

AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depremin ivmesinin 664 gal olarak ölçüldüğünü belirterek ''Özellikle önemli bir değer" ifaderinde bulundu. 

DEPREMİN ÇEVRE ÜLKELERDE DE YIKICI ETKİSİ OLDU

Deprem, Suriye başta olmak üzere Mısır, Lübnan, KKTC, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Irak'ta da hissedildi. Suriye'de ilk belirlemelere göre depremde en az 100 kişi öldü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

turkiyeyi-sarsan-deprem-3.jpg

Erdoğan, şunları kaydetti:

"İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. Depremden etkilenen bölgelere arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle sevk edilmiştir. İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız, AFAD, valiliklerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır. Yaşadığımız bu felaketi inşallah hep birlikte en kısa sürede ve en az hasarla atlatmayı temenni ediyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

turkiyeyi-sarsan-deprem-5.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Hatay, Adıyaman, Osmaniye ve Şanlıurfa valileri ile telefonda görüşerek deprem sonrasındaki durum ve arama kurtarma faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı.

kahramanmarasta-74-ve-gaziantepte-65-ile-64-buyuklugunde-deprem-3-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.