Türkiye'yi yasa boğan Ahmet Çalık'ın ailesi gönülleri fethetti

Geçirdiği trafik kazası sonucu vefat eden Konyasporlu milli futbolcu Ahmet Çalık’ın ailesi tarafından bağışlanan 750 gıda kolisi, Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki çadır kamplarda dağıtıldı.

Türkiye'yi yasa boğan Ahmet Çalık'ın ailesi gönülleri fethetti

Türkiye, geçen hafta Ahmet Çalık'ın vefat haberiyle yasa boğuldu.

Konyaspor'da sergilediği futbol, saha içinde ve saha dışındaki duruşu, yardımseverliği ve örnek sporculuğu ile taraflı tarafsız her kesimin takdirini kazanan Ahmet Çalık'ın Ankara-Niğde otoyolunda geçirdiği trafik kazasında hayatın kaybetmesi tüm ülkeyi sarstı. 

Dünyanın dört bir yanından Konya'ya üzüntüleri dile getiren mesajlar gönderilirken, futbol liglerindeki maçlarda Çalık için saygı duruşunda bulunuldu ve karşılaşmaların 6. dakikalarında oyun durdurularak alkışlarla hayata veda eden genç futbolcu anıldı. 

AHMET ÇALIK'IN AİLESİ GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Ateş hiç şüphesiz en fazla düştüğü yeri yaktı. Evlatlarını kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşayan Ahmet Çalık'ın ailesi tarafından Suriye’deki savaş mağduru sivillere ulaştırılması amacıyla İHH İnsani Yardım Vakfına 750 gıda kolisi bağışlandı.

turkiyeyi-yasa-bogan-ahmet-calikin-ailesi-gonulleri-fethetti-9.jpg

İçerisinde bakliyat, sıvı yağ ve kahvaltılık ürünler gibi temel gıdaların bulunduğu koliler, İHH ekiplerince Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki çadır kamplarda yaşayan ailelere dağıtıldı.

turkiyeyi-yasa-bogan-ahmet-calikin-ailesi-gonulleri-fethetti-2.jpg

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun yaptığı açıklamada, Ahmet Çalık’a rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

turkiyeyi-yasa-bogan-ahmet-calikin-ailesi-gonulleri-fethetti-6.jpg

Ahmet Çalık’ın ailesi tarafından bağışlanan gıda maddelerinin ailelerin sofralarında azık olacağını anlatan Tosun, ‘‘Elim bir trafik kazası sonucu vefat eden Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalık’ın ailesi tarafından bağışlanan 750 adet gıda kolisinin dağıtımını gerçekleştirdik. Ulaştırmış olduğumuz bu yardım malzemeleri kendi ülkesinde mülteci konumuna düşen sivillere kötü kış koşulları içerisinde önemli bir destek oldu. Bağışlarından ötürü merhum Çalık’ın ailesine mazlumlar adına teşekkür ediyoruz.’’ dedi.

turkiyeyi-yasa-bogan-ahmet-calikin-ailesi-gonulleri-fethetti-7.jpg

Suriye’de son yılların en soğuk kış mevsiminin yaşandığına dikkat çeken Tosun, ‘‘Mevcut şartlardaki kötü kamp koşulları içerisinde temel gıda malzemeleri ve yakacağa ulaşmakta zorluk yaşayan on binlerce savaş mağduru aile var. Bağışçılarımızın destekleriyle bu mağduriyeti gidermek üzere ekiplerimizle yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.’’ şeklinde konuştu.

turkiyeyi-yasa-bogan-ahmet-calikin-ailesi-gonulleri-fethetti-3.jpg

1994 doğumlu Ahmet Çalık, 11 Ocak'ta Ankara-Niğde güzergâhında trafik kazası sonucu vefat etmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.