Üsküp’ten bisikletle yola çıkmışlardı! Hacı oldular

Üsküp'ten yola çıkan, Konya’da da ağırlanan Boşnak ve Arnavut bisikletçiler mutlu sona ulaştı. Qamuran Hirda ile Adem Aljic hacı oldu.

Üsküp’ten bisikletle yola çıkmışlardı! Hacı oldular

Kuzey Makedonyalı 57 yaşındaki Qamuran Hirda ve Bosna Hersekli 60 yaşındaki Adem Aljic, "Üsküp'ten Mekke'ye 2024" adını verdikleri turlarına 1 Nisan'da başladı.

Hac vazifelerini yerine getirmek için Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'ten Mekke'ye doğru yola çıkan 2 bisikletçi, 6 Nisan’da Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Çanakkale üzerinden Bursa’ya geçen 2 hacı adayı, Ramazan Bayramını Bursa’da geçirdikten sonra Konya’ya ulaştı.

Kutsal topraklar için pedal çeviren Hirda ve Aljic, Mevlana şehrinde eğitim camiasının yakından tanıdığı isim Mahmut Özcan tarafından ağırlandı.

2024/04/16/hac-yolundaki-bosnak-ve-arnavut-bisikletciler-konyada.jpeg

Konya misafirperverliğine hayran kalan Hirda ve Aljic, önce Adana’ya ardından Gaziantep'e geçti. Aljic ve Hirda, daha sonra Suriye'deki savaş nedeniyle uçakla Ürdün'ün başkenti Amman'a geçerek, geri kalan yolu yine bisikletleriyle tamamlayıp Mekke’ye ulaştı.

uskupten-bisikletle-yola-cikmislardi-haci-oldular-003.jpeg

Arafat'ta vakfeye duran ve daha sonra otobüslerle Müzdelife'ye geçen Aljic ve Hirda, vakfe duasını yapıp şeytana atılmak üzere taş topladı.

İkili, gece yarısından itibaren kafileler halinde yaklaşık 3,5 kilometrelik yolu yürüyerek geçtikleri Cemerat'taki şeytan taşlama alanında, büyük şeytan olarak ifade edilen "Akabe Cemresi"ne 7 taş attı.

Aljic ve Hirda, şeytan taşlamanın ardından uzun bir yürüyüşle ulaştıkları Kabe'de ziyaret tavafı ve sa'yi gerçekleştirerek tıraş olduktan sonra ihramdan çıktı.

Böylece görevlerini tamamlayan Aljic ve Hirda, hacı oldu.

uskupten-bisikletle-yola-cikmislardi-haci-oldular-001.jpeg

uskupten-bisikletle-yola-cikmislardi-haci-oldular-002.jpeg

İlgili Haberler
 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.