Mekke yolcusu Boşnak ve Arnavut bisikletçiler Konya’dan ayrıldı

Hacca gitmek için bisikletleriyle Üsküp'ten yola çıkan Boşnak ve Arnavut 2 hacı adayının Konya molası sona erdi. Geceyi burada geçiren ve tarihi yerleri gezen Qamuran Hirda ile Adem Aljic, Konya misafirperverliğine hayran kaldı.

Mekke yolcusu Boşnak ve Arnavut bisikletçiler Konya’dan ayrıldı

Kuzey Makedonyalı 57 yaşındaki Qamuran Hirda ve Bosna Hersekli 60 yaşındaki Adem Aljic, "Üsküp'ten Mekke'ye 2024" adını verdikleri turlarına 1 Nisan'da başladı.

Hac vazifelerini yerine getirmek için Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'ten Mekke'ye doğru yola çıkan 2 bisikletçi, 6 Nisan’da Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Çanakkale üzerinden Bursa’ya geçen 2 hacı adayı, Ramazan Bayramını Bursa’da geçirdikten sonra dün Konya’ya ulaştı.

Kutsal topraklar için pedal çeviren Hirda ve Aljic, Mevlana şehrinde eğitim camiasının yakından tanıdığı isim Mahmut Özcan tarafından karşılandı.

Şükrü Doruk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde bir süre dinlenen Hirda ve Aljic kentte Haber Dairesi tarafından ağırlandı.

mekke-yolcusu-bosnak-ve-arnavut-bisikletciler-konyadan-ayrildi.jpeg

Bisikletli 2 Hac yolcusu, Akyokuş Kasrında yemek yedikten sonra Tarihi Bedesteni gezdi, Aziziye, Kapu ve İplikçi Camilerinde namaz kıldı, alışveriş yaptı, tıraş oldu.

mekke-yolcusu-bosnak-ve-arnavut-bisikletciler-konyadan-ayrildi-001.jpeg

Konya misafirperverliğine hayran kaldıklarını belirten Hirda ve Aljic, bugün öğle saatlerinde Karapınar üzerinden Adana’ya gitmek üzere yeniden yola çıktı.

mekke-yolcusu-bosnak-ve-arnavut-bisikletciler-konyadan-ayrildi-002.jpeg

Adana'dan Gaziantep'e geçecek olan Aljic ve Hirda, daha sonra Suriye'deki savaş nedeniyle uçakla Ürdün'ün başkenti Amman'a geçerek, geri kalan yolu yine bisikletleriyle tamamlayıp Mekke'de hacı olmayı planlıyor.

mekke-yolcusu-bosnak-ve-arnavut-bisikletciler-konyadan-ayrildi-003.jpeg

mekke-yolcusu-bosnak-ve-arnavut-bisikletciler-konyadan-ayrildi-004.jpeg

İlgili Haberler
 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.