2 silah arkadaşı şehit düşmüştü! Gazi askerimiz Konya Ereğli’deki babaevine getirildi

Geçtiğimiz hafta Fırat Kalkanı harekatı bölgesinde teröristlerin hain saldırısı sonucu 2 askerimiz şehit olmuş, 2 askerimiz de yaralanmıştı. Yaralı askerlerimizden Konyalı Ereğlili Gökhan Akviran’ın tedavisi tamamlandı ve bugün babaevine getirildi.

2 silah arkadaşı şehit düşmüştü! Gazi askerimiz Konya Ereğli’deki babaevine getirildi

25 Temmuz’da Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı harekatı bölgesinde, üs bölgesine giden konvoya, PKK/YPG'li teröristlerin hain saldırısı sonucu Astsubay Çavuş Fatih Güney ve sözleşmeli er Emrah Arslan şehit olmuş, 2 askerimiz de yaralanmıştı. Yaralı askerlerden, sağ bacağını kaybeden Gökhan Akviran’ın tedavisi tamamlandı ve memleketi Konya'nın Ereğli ilçesi Taşağıl Mahallesinde bulunan baba evine getirildi.

Tedavi gördüğü Gaziantep'ten Konya Ereğli'ye ambulans ile getirilen Gökhan Akviran sağlık ekipleri tarafından sedye yardımıyla evine getirildi. Burada önce adak kurbanı kesildi.

2-silah-arkadasi-sehit-dusmustu-gazi-askerimiz-konya-ereglideki-babaevine-getirildi.jpeg

“ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMADI”

Sağ bacağını kaybeden yaralı asker Akviran, “Ne mutlu bugünüme. Bu gururu bana yaşattılar. Çok şükür, gelenlere de çok teşekkür ediyorum. Ellerinden öpüyorum, Allah razı olsun. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı bunu biliyorum. Komutanlarım ispatladı bunu. İçim çok rahat. Ne mutlu Türküm diyene. Bugüne çok şükür.” ifadelerini kullandı.

2-silah-arkadasi-sehit-dusmustu-gazi-askerimiz-konya-ereglideki-babaevine-getirildi.jpg

“ÇOCUĞUM SAĞ SALİM GELDİ”

Gazi askerin annesi Fadime Akviran ise “Çocuğum evine geldi sağ salim. Allah onu bana bağışladı. Allah'ım nice askerlerimizi annesine babasına bağışlasın. Ne mutlu bugünümüze. Şükür çocuğum evine geldi.” diye konuştu.

2-silah-arkadasi-sehit-dusmustu-gazi-askerimiz-konya-ereglideki-babaevine-getirildi-002.jpeg

VATAN İÇİN HER ŞEY FEDA

Baba Derviş Akviran da, “Vatan için her şey feda. Çocuğum Allah'a şükür sağ salim geldi. Kanı yerde kalmadı. Biz olay yaşandığında hastanede olduğunu yoğun bakıma alınacağını duyduk. Ameliyat olacağını söylediler, biz de hemen sabah yanına gittik.” ifadelerini kullandı.

Gökhan Akviran'ın Taşağıl Mahallesinde bayraklarla donatılan evi ziyaretçi akınına uğruyor.

2-silah-arkadasi-sehit-dusmustu-gazi-askerimiz-konya-ereglideki-babaevine-getirildi-001.jpeg

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.