Akşehir Belediye Başkan adayı Yusuf Kahraman kimdir?

AK Parti, merakla beklenen Konya ilçe belediye başkan adaylarının isimlerini açıkladı. Değişim yaşanan yerlerden biri de Akşehir oldu. Salih Akkaya yerine Yusuf Kahraman aday gösterildi. İşte Kahraman’ın ilk açıklaması.

Akşehir Belediye Başkan adayı Yusuf Kahraman kimdir?

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için takvim hızla işliyor. Süreçte Konya’nın en çok merak ettiği “İlçe belediye başkan adayları kimler olacak?” sorusu önceki gün cevabını buldu.

Haber Dairesi’nin duyurduğu listedeki isimler, dün düzenlenen programda tek tek kamuoyuna tanıtıldı.

Değişikliğe gidilen 10 ilçeden biri de Akşehir oldu. Şehrin en büyük ilçelerinden Akşehir’de Salih Akkaya yerine Yusuf Kahraman aday gösterildi.

AK Parti’nin Akşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Yusuf Kahraman ilk açıklamasını Haber Dairesi’ne yaptı.

Kahraman, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde “Türkiye Yüzyılı Şehirleri” vizyonuyla Akşehir’imizin yarınlarını bizlere emanet ederek, bu kutlu mücadelede şahsıma Akşehir Belediye Başkan adaylığını tevdi etmesi sebebiyle, şükran ve minnetlerimi sunuyorum.

Dün olduğu gibi bugün ve yarın da hiç durmadan, yorulmadan daima yan yana inşallah.” dedi.

aksehir-belediye-baskan-adayi-yusuf-kahraman-kimdir-001.jpg

2024 AKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YUSUF KAHRAMAN (AK PARTİ) KİMDİR?

17 Mart 1967 yılında dünyaya geldi. 1972 yılında babasının vefatı nedeniyle İstanbul’da devlet memuru olan amcamın himayesine almasıyla 1974 yılında İstanbul’a gitti. İlkokul ve ortaokul öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 1980 yılında girdiği Akşehir İsmet İnönü Endüstri Meslek Lisesini 1983 yılında bitirdi. Aynı yıl Selçuk Üniversitesi Konya Meslek Yüksek Okulu Muhasebe bölümüne girdi. Daha sonra sırayla Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme bölümü ve Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim dalında yüksek lisansımı tamamladı. Çıraklık ve kalfalıktan sonra 1995 yılında kendi Mali Müşavirlik bürosunu açtı. Siyasete 1995 Akşehir Refah Partisi yönetim kurulu üyesi ve ilçe başkan yardımcılığı görevi ile başladı. 1998 yılında Refah Partisinin kapatılmasıyla yeni kurulan Fazilet Partisi Akşehir yönetim kurulu üyeliği ve ilçe başkan yardımcılığı yaptı. 2001 yılında kapanan Fazilet Partisi sonrası, bugün AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem’in kurucu ilçe başkanlığında kurucu yönetim kurulu üyelisi ve ilçe başkan yardımcısı oldu. 2004 yılında Mahalli ve idareler seçimlerinde Akşehir AK Parti genel meclis üyesi olarak seçildi. 2006 yılı şubat ayında Akşehir AK Parti 2. olağan kongresinde ilçe başkanı seçildi ve 3. olağan kongresinde de görevine devam etti. 4. Olağan Akşehir İlçe kongresinde aday olmadı ve ilçe başkanlığı görevini 05.12.2011 yılında tamamladı. 14.02.2021 tarihinde yapılan 7. olağan AK Parti il yönetim kurulu üyesi olarak seçildi. Yönetim kurulu üyeliğinin yanı sıra Bölge Koordinatörlüğü görevini de idame etti.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlerde AK Parti Akşehir İlçe Belediye Başkanı adayı gösterilen Yusuf Kahraman evli ve 3 çocuk babası.

aksehir-belediye-baskan-adayi-yusuf-kahraman-kimdir.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.