Bakan Koca, Konya'daki Şule mucizesini paylaştı

Konya’da Serebral Palsi rahatsızlığı nedeniyle yürüyemeyen 16 yaşındaki Şule Kılınçkan, ‘Bileklerimi kessinler ama artık yürüyeyim’ diyerek geldiği Şehir Hastanesinden yürüyerek çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Şule mucizesini bu sözlerle paylaştı.

Bakan Koca, Konya'daki Şule mucizesini paylaştı

Konya’nın Çumra ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki Şule Kılınçkan, doğuştan Serebral Palsi (insan vücudundaki kasların hareketlerini, tonusunu veya vücudun duruşunu etkileyen bir grup fiziksel engel durumu) rahatsızlığı ile dünyaya geldi. Ayaklarında rahatsızlık bulunan Kılınçkan, desteksiz veya tekerlekli sandalye olmadan bir yere gidemiyordu. Okula gidemeyen, arkadaşlarıyla oynayamayan genç kız, geçtiğimiz yıl bir karar aldı. Annesine, "Hastaneye gidelim. Gerekirse bileklerimi kessinler. En azından protez takılıp, belki yürüyebilirim" dedi.

“ŞULE MUCİZESİ”

Anne Fadime Akpınar, kızını Konya Şehir Hastanesine götürdü. Burada kontrolleri yapılan Şule için ameliyat kararı alındı. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Sinan Sarı ve ekibi, saatler süren ameliyat sonucunda müthiş bir başarı elde etti. Kontrolleri halen süren Şule, artık ayaklarını düz basabiliyor ve kimsenin desteği olmadan yürüyebiliyor.

İLK KEZ AYAKKABI GİYEBİLDİ

Hiç okula gidemediğini ve arkadaşları ile oynayamadığını söyleyen Şule Kılınçkan, "İçimde ukde olarak kalan birçok şey var. Sosyalleşmekten hep korktum. Bu halimle kimsenin beni görmesini istemiyordum. Eve kapalıydım. Ama şimdi yürüyebiliyordum. 17 yaşındayım ve ilk kez ayakkabı giydim. Onun bile nasıl bir duygu olduğunu bilmiyordum. Artık daha çok sosyalleşmek istiyorum. Kendime güvenim geldi. Bir mucizeye imza attım. Okulumu bitirip hukuk okumak istiyorum" dedi.

bakan-koca-konyadaki-sule-mucizesini-paylasti.jpeg

“KIZIMDAN GİZLİ AĞLADIM”

Çok zor günlerden geçtiklerini belirten anne Fadime Akpınar gözyaşlarını tutamadı. Akpınar, "Kızımı böyle gördükçe ona hissettirmeden evin diğer odalarında ağladım. Geçen sene 'Anne hastaneye gidelim, gerekirse bileklerimi kessinler' dedi. Bir anne olarak yıkıldım. Buraya geldik ve başarılı geçen bir operasyonla kızım yeniden yürümeye başladı. Bir anne olarak başka ne isteyebilirim. Bana dünyaları verdiler" diye konuştu.

bakan-koca-konyadaki-sule-mucizesini-paylasti-001.jpeg

BİNDE 1 GÖRÜLÜYOR

Doç. Dr. Ahmet Sinan Sarı, "Serebral Palsi, bazı çalışmalarda 10 binde 1 bazı çalışmalarda ise binde 1 yeni doğan bebeklerde bu rahatsızlığı görüyoruz. Çocuklarda görülmesinin en önemli sebebi prematüre, erken doğumdan kaynaklı. Bu tür hastalarımız ortopedik durumları nedeniyle eğitim ve sosyal hayatından geri kalıyorlar. Serebral Palsi hastalarının hatırı sayılır bir kısmı uygun rehabilitasyon ve uygun cerrahi müdahalelerle çok fayda görebiliyorlar. Eğitim hayatlarına, sosyal hayatlarına, iş hayatlarına girebiliyorlar. Uygun tedavi çok önemli. Bu rahatsızlık en çok bacaklarda, yürüme bozukluğu olarak karşımıza çıkıyor. Bacaklardaki tutulumu daha fazla. Şule'de bize geldiğinde ayakları hem içe hem de parmak uçlarıyla basıyordu. Desteksiz yürüyemiyordu. 3-4 farklı ameliyatın gerektirdiği bir ameliyat gerçekleştirdik. Sonuçtan çok memnunuz. Bunun tedavisi var. Bunların ameliyatlarından korkmamak gerekiyor. Veliler, ebeveynlerin korkmasınlar. Uygun müdahale ile çocuklar sağlıklarına kavuşabilir" ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA: KAHRAMANIMIZ SENSİN

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Serebral Palsi Gününde Konyalı Şule mucizesini paylaştı.

Koca, “16 yaşındaki Şule’de, binde bir görülen Serebral Palsi hastalığı vardı ve zorlu yaşam mücadelesinde ayaklarından vazgeçme noktasına gelmişti. Konya Şehir Hastanesinde kendi şartlarındaki hastalar için tedavi imkanı olduğunu öğrendi. 4 ameliyatı içeren bir operasyon ve 1 yıllık tedavi sürecinin ardından yürümeyi başardı. Çalışma arkadaşlarımıza Şule adına şükran duyuyoruz. Geçmiş olsun ve tebrikler Şule. Dünya Serebral Palsi Gününde Kahramanımız sensin.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.