Başkan Günbaş: Mobilyacı esnafı zor durumda

Konya Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, 17 günlük tam kapanma kararının mağazası olan mobilyacı esnafını zor durumda bıraktığını belirterek, “Devletimizden yardım bekliyoruz.” dedi.

Başkan Günbaş: Mobilyacı esnafı zor durumda

Konya Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“İmalatçı esnafımız malzeme yokluğu ve gelen zamlarla boğuşurken pandeminin devam etmesi sebebiyle Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 17 günlük tam kapanma sonrası mağazası olan esnaflarımızı zor durumda bıraktı. Yüksek kira ve sezona girecek olmamız nedeni ile yaptığımız bağlantılar ve bu aylarda düğün ve evini yenileyeceklere yapılacak satışlara güvenerek borçlarımızın yüksek oluşu 17 günlük kapanma esnafımızı çok zor durumda bırakmıştır.

"YARDIM BEKLİYORUZ"

Bu zamana kadar devletimizin aldığı kararlarda koşulsuz yanında olduk olmaya devam edecez lakin AVM’ler, tatlıcılar, kuruyemişçiler, manavlar, pastaneler, restoranlar saatçiler gözlükçüler, fırınlar, bakkallar, çiçekçiler v.b. daha bir çok sektörün açık olduğu özellikle AVM ve zincir marketlerin mobilya satışları yaptığı zamanda bizim kapalı olmamız pandeminin başlangıcından bugüne kadar hiç bir destek almayan mobilyacı esnafı olarak kira, stopaj, vergi, Bağkur, ve SSK gibi ödemelerimiz için devletimizden yardım bekliyoruz. Tam Kapanma zamanı itibariyle ay sonu ödemeleri, kesilen çeklerin vadesinin gelmiş olması, iş yeri kapalı olan esnafımızı zorlayacağından ödemelerin ileri bir tarihe ertelenmesini saygılarımızla arz ediyoruz. Bu süreçte; vatandaşlarımızdan ve getirilen kısıtlamalarda fedakarlık gösteren esnafımız ve yanlarında çalışan kardeşlerimizden maske mesafe ve temizlik kurallarına uymalarını rica ediyor, sağlıklı günler diliyoruz.”

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.