Beyaz bereket Konya’nın bu ilçesinde yüzleri güldürdü: 1 metreyi geçti

Konya, bu kış kara hasret kalmıştı. İki gündür şehir genelinde etkili olan kar yağışı, Hadim İlçesinde de yüzleri güldürdü. Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, “Yükseklerde 1 metreyi geçti, bereket olur inşallah.” dedi.

Beyaz bereket Konya’nın bu ilçesinde yüzleri güldürdü: 1 metreyi geçti

Yaklaşık 1500 metre rakıma sahip Konya’nın Hadim ve Taşkent ilçelerinde iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı Orta Torosları beyaza büründü.

bereket-konyanin-hadim-ilcesinde-yuzleri-guldurdu-1-metreyi-gecti.jpg

YÜZLER GÜLÜYOR

Geç de olsa gelen kar, vatandaşların yüzünü güldürdü. Kar kalınlığı Hadim ilçe merkezinde yarım metreye yaklaşırken, ilçenin yüksek kesimlerinde ise 1 metreyi aşmış durumda.

bereket-konyanin-hadim-ilcesinde-yuzleri-guldurdu-1-metreyi-gecti-001.jpg

OKULLAR TATİL

Kar yağışının ardından Salı günü tatil edilen okullar, kar yağışı ve buzlanma devam edince bugün de yüz yüze eğitim yapamadı. Belediye ekipleri ilçe merkezinde kepçelerle kar temizliği yaparken, vatandaşlar da ev ve iş yerlerinin önünü temizlemeye çalışıyor. Sokaklarda köpekler kar üzerinde oynuyor, güvercinler çarşı merkezinde yiyecek arıyor.

bereket-konyanin-hadim-ilcesinde-yuzleri-guldurdu-1-metreyi-gecti-002.jpg

“AYLARCA BEKLEDİK”

İlçe sakinlerinden Kamil Eroğlan, “Görüldüğü gibi kış geldi, bereket geldi. Bu bereketi aylardır bekliyoruz. Bu bereket toprağımıza, meyve ağaçlarımıza, sebzelerimize faydalı oldu. Hadim bölgesi kirazcılıkta verimli bir bölge. Kiraz ağaçlarımıza da gübrelerini atmıştık. Yarım metre kadar kar yağdı ve yağan bu kar çok güzel oldu. Daha önceki yıllarda 2-3 metre kar yağıyordu ama bu sene çok bekletti. İnşallah devamı gelir, vatana millete çiftçilere hayırlı bereketli bir sezon diliyorum.” dedi.

bereket-konyanin-hadim-ilcesinde-yuzleri-guldurdu-1-metreyi-gecti-004.jpg

“BURASI KAR MEMLEKETİ”

İlçe sakinlerinden Ali İhsan Ateş de Konya’da kış denilince ilk akla gelen yerin Hadim olduğunu ifade ederek, “Burası kar memleketi. Uzun süredir beklediğimiz kar nihayet geldi. Buraya her sene 2-3 metre kar yağmaktaydı. Bu sene beklediğimiz kar bir türlü gelmedi. Kuraklıkla karşı karşıya kaldık. Bu yağışla birlikte kuraklığın bir nebze gideceğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

bereket-konyanin-hadim-ilcesinde-yuzleri-guldurdu-1-metreyi-gecti-003.jpg

BELEDİYE BAŞKANININ KAR MUTLULUĞU

Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu da mutluğunu, bir uyarı notuyla birlikte paylaştı. Hadimioğlu, "Kar yağışı gece gündüz devam! Yüksek kesimlerde 1 metreyi geçti. Bereket olur inşaallah. Buzlanmaya karşı dikkatli olunması gerekiyor." ifadelerini kullandı. 

bereket-konyanin-hadim-ilcesinde-yuzleri-guldurdu-1-metreyi-gecti-007.jpg

bereket-konyanin-hadim-ilcesinde-yuzleri-guldurdu-1-metreyi-gecti-005.jpg

bereket-konyanin-hadim-ilcesinde-yuzleri-guldurdu-1-metreyi-gecti-006.jpg

bereket-konyanin-hadim-ilcesinde-yuzleri-guldurdu-1-metreyi-gecti-008.jpg

bereket-konyanin-hadim-ilcesinde-yuzleri-guldurdu-1-metreyi-gecti-009.jpg

bereket-konyanin-hadim-ilcesinde-yuzleri-guldurdu-1-metreyi-gecti-010.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.