Bu paylaşım Konyalı muhtarı mahkemelik etti

Konya’nın Selçuklu ilçesindeki bir mahallede muhtarlık yapan H.M.K. hakkında, sosyal medyada fotoğrafı, adresi ve kimlik bilgilerini paylaştığı Ö.K’nin şikayeti üzerine 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Bu paylaşım Konyalı muhtarı mahkemelik etti

Konya’da bir muhtar hakkında, “Verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme” ve “Hakaret” suçlamasıyla 6 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI BAŞINI YAKTI

Sabah’ta yer alan haberdeki iddiaya göre; tespih ve yüzük alım-satım işleri ile uğraşan Ö.K. (27), Selçuklu İlçesindeki bir mahallede muhtarlık yapan H.M.K'nin (62) sosyal medya hesabından fotoğrafını, kimlik bilgilerini ve adresini paylaşarak, 'Bonzai satmaktadır, insanlara iftira atıp onların cezaevine düşmesine neden olmuştur' ifadelerini yazdığını belirterek suç duyurusunda bulundu.

6 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı Ö.K.'nin suç duyurusu üzerine soruşturma başlattı. Yapılan soruşturma kapsamında hesabın muhtara ait olduğu tespit edildi. Savcılık muhtar hakkında 'Verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme' suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar, 'Hakaret' suçundan ise 3 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep ederek iddianame düzenledi.

HESAP BANA AİT DEĞİL

Muhtar H.M.K. hakkındaki iddiaları kabul etmedi, "Bu hesap bana ait değildir. Ben bundan dolayı şikayetçi oldum" dedi. İddianame Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilirken, muhtar önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

konya-adliyesi.png

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.