Büyükşen çifti cinayetinde gözaltı sayısı arttı! Şüpheliler bugün adliyeye sevk edilebilir

Konya’daki Necla ve Metin Büyükşen cinayetine ilişkin olarak gözaltına alınanların sayısı 25’e yükseldi. 4 günün sonunda şüphelilerin bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. (Büyükşen çifti cinayeti çözüldü mü?)

Büyükşen çifti cinayetinde gözaltı sayısı arttı! Şüpheliler bugün adliyeye sevk edilebilir

3 Eylül 2018’de, Konya’nın Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesi'ndeki tek katlı evde yaşanan olayda, iddiaya göre; kar maskeli kişi, kapısı açık olan Metin Büyükşen'e ait eve girdi. Şüpheli, emekli memur Metin Büyükşen ile eşi Necla Büyükşen'e ateş etti. Çiftin kızları Büşra Büyükşen'in (24) iddiasına göre, saldırgan Büşra Büyükşen'e de tüfeğin dipçiğiyle vurdu. Ölmüş gibi davranıp kurtulduğunu öne süren Büşra Büyükşen, yoldan geçen komşularının aracına binip jandarmaya giderek olayı anlattı. Eve gelen jandarma ekipleri, Necla-Metin Büyükşen çiftinin cansız bedenlerini buldu. Büşra Büyükşen de sağlık görevlilerince ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı.

2021/06/26/necla-metin-buyuksen-cinayeti-001.jpg

24 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Jandarmanın yaklaşık 3 yıldır yürüttüğü çalışmalarda, katil zanlısına ulaşılamadı. Çiftin çocuk doktoru olan oğlu Osman Büyükşen ise cinayetin aydınlatılabilmesi için sosyal medyada ve katıldığı televizyon programlarında anne ve babasının katilini aradı. Osman Büyükşen’in girişimlerinin ardından Jandarma Genel Komutanlığı’nın talimatıyla Konya İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) bünyesinde kurulan özel ekip, cinayetin çözülmesi için başlatılan çalışma kapsamında İsmil Mahallesi’ndeki birçok adrese operasyon düzenledi. Operasyonda çiftin kızları Büşra Büyükşen, ağabeyi Uğur Büyükşen ile eşi Betül Büyükşen ve onun babası Muammer Büyükdoğrucan, kardeşi Yılmaz Büyükdoğrucan ve kuzeni Mehmet Ali Dayanır’ın da aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, jandarmaya götürüldü.

2021/07/13/busra-buyuksene-olay-yerinde-kesif-olay-gununu-ve-nasil-kurtuldugunu-anlatti-001.jpg

BÜŞRA, OLAY GECESİNİ YERİNDE ANLATTI

Büyükşen çiftinin öldürüldüğü sırada evde bulunan ve iddiasına göre, saldırganın tüfeğin dipçiğiyle başına vurmasından sonra ölmüş gibi davranıp, yatak odasının penceresinden atlayarak yoldan geçen komşularına ait araçla gittiği jandarmaya haber veren kızları Büşra Büyükşen de sorgulama kapsamında keşif için dün olayın meydana geldiği eve götürüldü. Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve jandarma komutan yardımcılarının katıldığı keşifte, çiftin çocuk doktoru oğlu Osman Büyükşen de yer aldı. Büyükşen, olayın gerçekleşme halini, saldırganın eve girişini ve yatak odasının camından nasıl atlayıp, kaçtığını anlattı.

2021/07/13/busra-buyuksene-olay-yerinde-kesif-olay-gununu-ve-nasil-kurtuldugunu-anlatti-002.jpg

WHATSAPP VE HTS KAYITLARI ÇIKARTILDI

Jandarma, ailelerin olay günü, öncesi ve sonrasına ait HTS (iletişim) kayıtları ile WhatsApp görüşme dökümlerini ortaya çıkardı ve bununla ilgili sorgulamalar yaptı. Ayrıca cinayet silahına yönelik adreslerde ele geçirilen av tüfekleri de incelemeye alındı. 

KELEPÇELİ HALDE HASTANEYE GETİRİLDİ

Kurulan özel ekibin gözaltına aldığı şüpheliler arasında, Müge Anlı canlı yayınında defalarca adı geçen öldürülen Büyükşen çiftinin gelini Betül Büyükşen’in kuzeni Mehmet Ali Dayanır da vardı. Dayanır, gözaltının üçüncü gününde elleri kelepçeli halde Ilgın Devlet Hastanesine getirildi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen Dayanır, soruları cevapsız bıraktı. Jandarmalar tarafından araca bindirilen Dayanır, sorgusunun sürdüğü karakola götürüldü.

2021/07/14/buyuksen-cifti-cinayeti-sorusturmasinda-son-durum-whatsapp-yazismalari-inceleniyor-004.jpg

GÖZALTI SAYISI 25’E YÜKSELDİ

Alınan son bilgiye göre; gözaltına alınanların sayısı 25’e yükseldi. 4 gündür ifadeleri alınan şüphelilerin verdiği ifadeler ve elde edilen yeni bilgiler ışığında bir kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

2021/07/14/buyuksen-cifti-cinayeti-sorusturmasinda-son-durum-whatsapp-yazismalari-inceleniyor-001.jpg

BUGÜN ADLİYEYE SEVK EDİLEBİLİRLER

Türkiye’nin günlerdir konuştuğu Metin ve Necla Büyükşen çifti cinayetine ilişkin gözaltına alınanların, bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

2021/07/14/buyuksen-cifti-cinayeti-sorusturmasinda-son-durum-whatsapp-yazismalari-inceleniyor-003.jpg

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.